празнично

От 1 до 31 декември – как да се подготвим за празниците (I част)

1 декември
Станете половин час по-рано от обикновено (или отделете същото време, след като се приберете от работа).

Направете си чаша ароматно кафе с мляко, канела и джинджифил (за настроение), пуснете си коледна музика, седнете удобно на дивана, вземете лист и направете пълен списък на всичко, което трябва да свършите преди празниците.

Това ще Ви помогне да бъдете по-организирани и да приключите навреме, без стрес и без да се поддавате на традиционната коледна суматоха (и да правите неразумни покупки под влияние на еуфорията).

Носете списъка винаги със себе си (затова е на лист, а не на тефтер – така по-малко тежи и може да се пъхне дори в джоб).

2 декември
Сега е моментът да решите как ще изглеждат вашите Коледа и Нова година. По принцип резервациите за определено място се правят далеч преди декември, понякога още в края на летния сезон.

Но нищо не пречи да промените обстановката на дома си с нещо по-необичайно. Например: да организирате украсата на жилището и елхата в конкретен стил или цвят, или да пренесете семейството и гостите си в някоя друга страна… в дома си.

За да се подготвите, се иска време и точно затова е важно да обмислите идеите си сега.

3 декември

Ако сте решили, че имате нужда от вталяване (за да влезете в любимата си или нова дреха), то променете храненето си, така че хем да има полза за силуета, хем да пасва на традиционните за това време на годината партита и служебни събирания.

Проява на лош вкус е да отказвате поднесените хапки, обяснявайки, че сте на диета. По-разумно е да си вземете от онези, които няма да се отразят на теглото Ви.

Коледни празници
Коледните празници наближават

До празниците преминете на плодове, зеленчуци и протеини (месо, риба, млечни продукти) и временно забравете сладкишите и тестените изделия.

4 декември
Колкото по-дълго стоят някои коледни сладки, толкова по-хубави стават. Неделният ден е идеален за приготвянето им. Но сякаш по закон все се случва, докато месите тестото или приготвяте плънката, някой да позвъни.

Затова си пригответе две найлонови пликчета за съхранение на храна подръка и ако се случи подобно нещо, просто пъхнете изцапаните ръце в тях и вдигнете спокойно телефона.

5 декември
Лъскавата, здрава и еластична коса е перфектният аксесоар за всяко лице. Всяка седмица до Нова година правете по една маска с продукти, които имате на разположение в кухнята: затоплен зехтин, кисело мляко, жълтък и мед, а защо не и намачкан банан.

6 декември
Купете различни по цветове хартии във формат А4. Разрежете всеки лист на две. Едната половина сгънете като плик, а на другата напишете мило пожелание към всеки ваш близък.

Малко преди Коледа пъхнете тайно пликовете с пожелание в джоб, чанта или чекмеджето на бюрото на съответния човек. Ще ги изненадате много, много приятно, пише Журнaл заженaта.

7 декември
Няма начин да изтриете целулита от тялото си от днес за утре. Но имате достатьчно време да стегнете мускулите си. Ходете по-често пеш, не полз­вайте асансьор и, докато приготвяте закуската и вечерята, редувайте стягане на мускулите си и повдигане на пръсти с отпускане.

8 декември
Направете нещо добро. Помислете кой би имал нужда от вашата помощ.

Изненадайте възрастните си съседи с домашен кейк. Или предложете на децата да съберете и занесете в детското отделение на някоя болница играчките, които вече са им омръзнали.

9 декември
Не оставяйте купуването на подаръците за последния момент. Краят на работната седмица е добър вариант да „отхвърлите“ тази точка от списъка.

Ако ще обикаляте някой от големите търговски центрове, започнете от горе надолу, за да не носите тежките и обемисти пакети два пъти.

10 декември
Поднесете закуската по впечатляващ начин. Поставете парчето кейк или сладкиш в чаша на столче. В десертна чиния подредете в кръг разноцветни бонбони (на дражета), редувайки ги по няколко от различните нюанси.

Залейте с малко вода и изчакайте цветовете от глазурата леко да се разтекат и слеят, образувайки ефектна дъга. Поставете в центъра чашата със сладкиша и
поднесете.

От 1 до 31 декември – как да се… (II част) >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button