За нея

Струва стотинки, а крановете ви ще заблестят от чистота /ВИДЕО/

Ето как да използвате тази течност, за да излъскате до блясък жилището си.

Спиртът всъщност е добре познато почистващо средство в домакинството. Но има места в дома, за които може би сте забравили или изобщо не предполагате, че може да се използва.

Вижте как с помощта на спирт (най-добре етилов) може да излъскате до блясък жилището.

Единственото, което не трябва да забравяте, е да използвате винаги гумени ръкавици, за да не увредите кожата си.

Огледала и стъкла

Нямате подходящи препарати? Трябват ви спирт и стар вестник. Сипете спирта в шише с пулверизатор и обилно напръскайте огледалата и стъклените повърхности в дома, включително и прозорците.

След това намачкайте страница от вестник на топка и просто избършете течността. Спиртът между другото отстранява и по-упорити и дори мазни петна. И освен това има лек антистатичен ефект.

Крановете на чешмите

Използвайте спирта за ежедневно почистване, за да ги предпазите от варовиково отлагане или просто за да отстраните замърсяванията.

За целта напоете мека кърпа или гъба с течността, след което избършете всички кранове. По същия начин може да почистите и керамичните покрития в дома.

почистване на кранове
Да почистим лесно крановете

Освен че отстранява нечистотиите, спиртът има антисептично и антибактериално действие, което специално за крановете на чешмите е много важно, тъй като обикновено те се пипат с мръсни ръце, отбелязват от сп.“Журнал“.

Ако добавите няколко капки етерично масло от грейпфрут, здравец и лимон към течността, дори ще ароматизирате приятно тези помещения.

Бляскава кухня

Спиртът е идеално средство за бързо почистване на кухнята. Това помещение по принцип е най-използваното в дома и затова съвсем логично там се събират най-много нечистотии.

Достатъчно е обаче да минете веднъж по работния плот с гъба, напоена с малко спирт, за да отстраните всички замърсявания.

Много неприятни са и следите от пръсти по шкафовете, а такива неминуемо остават, когато се готви. Ще ги премахнете, като забършете повърхностите с мека кърпа, леко напоена със спирт.

За да не губите време, а и да имате винаги бляскава кухня, просто дръжте шишенце с чист спирт подръка, и след всяко готвене не пропускайте да забършете всички плоскости.

Това ще ви спести натрупването на по-трайни замърсявания, които изискват доста повече време и усилия за отстраняването им.

Чист под

Независимо дали става дума за кухнята, антрето или банята, подът се замърсява, защото по него се върви – пък било то и с пантофи.

Разбира се, той няма да събере трохите от пода, за тази цел има прахосмукачка. Но ще почисти идеално повърхността от прах или кални следи.

Спиртът е идеален за почистване на подови настилки, с изключение на ламинат, паркет и текстил (мокет, килими). С негова помощ лесно ще отстраните всички замърсявания, без да се налага да използвате вода и сапун.

Спиртът освен това лесно премахва петната, останали след къпане по плочките в банята. И един бонус – неговата миризма е неприятна за мравките и някои насекоми, така че ще ги държи надалеч в горещите дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button