За нея

Как да изгладите дрехите си без ютия? Супер трикове!

Ще свършат отлична работа

По една или друга причина, всеки е изпадал в ситуация, в която трябва да изглади дрехите си, а не разполага с ютия под ръка.

Кой е казал, че задължително трябва да имате ютия, за да изгладите дрехите си?

Да, колкото и странно да ви звучи, не се нуждаете от ютия, за да се справите с гънките по дрехите си.

Ето няколко изпитани начина да решите проблема с намачканите дрехи:

Сешоар

Ако в багажа си имате сешоар, той може да ви свърши отлична работа за гладенето на дрехите. Нужно е само да го включите на възможно най-високата степен и да насочите горещия въздух към гънките.

Плоско желязо

Труднодостъпните места, като якички и малки гънки, можете да изгладите перфектно с помощта на плоско желязо. За целта бихте могли да използвате и преса за коса. Поставете я на желаното място като предварително сте я включили на средна температура и задръжте за известно време.

Преди да пристъпите към тази процедура, трябва да се уверите, че по нея няма коса или лепкави продукти като лак за коса, например. В противен случай бихте могли да повредите дрехата, ако е от по-фина материя. Не я използвайте върху твърде деликатни тъкани.

Вода и оцет

Методът за гладене на дрехи с вода и оцет е за млади химици. За целта трябва да смесите вода и натурален оцет в съотношение 3:1. Смесете двата продукта в спрей бутилка, разклатете и напръскайте. Гънките по дрехите ви ще се изправят сами.

Пара

Бихте могли да изгладите дрехите си дори и на пара от чайник. След като го сложите на котлона и водата в чайника започне да ври, идва вашият момент. Сложете отгоре намачканата дреха и задръжте върху струята пара за няколко секунди. Дръжте дрехата на около 20 см. от гърлото, за да не се опарите.

Мокра кърпа

Това е другият изпитан метод, който замества идеално липсващата ютия. Поставете дрехата, която се нуждае от гладене, върху равна повърхност. Отгоре покрийте с мокра кърпа и я притиснете силно с ръце, за да „изгладите“ дрехата. След това я оставете да изсъхне и резултатът ще е повече от впечатляващ.

Тиган

Кой е казал, че тиганът може да се използва само за приготвяне на храна?! Той може да замести отлично ютията! Сложете на котлона тиган, в който предварително сте сипали вода. След като водата заври, можете да я отлеете в друг съд, за да не се опарите и с дъното на тигана изгладете дрехата си. Трябва да внимавате да не е прекалено горещ и да съсипете дрехата си, ако е от по-фина материя.

Снимка: Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button