За нея

Абитуриентски грим – на какво да обърнем внимание?

Какво трябва да знаем за абитуриентския грим?

Абитуриентски грим – какви съвети дават ТОП гримьорите?

Остават броени дни до абитуриентските балове. Вероятно голяма част от зрелостничките са готови с тоалета, чантата и обувките. Със сигурност вече имат и различни идеи за грима и прическата.

Ако все още не сте избрали как искате да бъдете гримирани, но искате да спестите някой лев, то тези съвети, дадени от топ гримьори, ще са ви от огромна полза.

Несъмнено абитуриентската вечер е едно от най-значимите събития за хората, завършващи средното си образование.

Гримът безспорно е едно от най-важните неща за дамите. Без оглед на това дали носите редовно грим или възнамерявате да се гримирате само за абитуриентските балове, със сигурност ще искате да изглеждате специални в този ден. Няма съмнение, че всяка абитуриентка се опитва да изгради безупречен външен вид. Друг е въпросът, че не всички успяват.

Следващите съвети ще ви помогнат след време да разглеждате снимките от абитуриентските балове с гордост, а не да се срамувате от грима си.

Много от девойките правят грешката да заложат на грим, който се различава коренно от този, който носят обичайно.

Със сигурност звучи доста изкушаващо да се появите с невероятен нов вид, но имайте предвид, че абитуриентските балове не са най-подходящото време за експерименти.

В този ред на мисли, по-добре е да заложите на по-бляскава версия, но въпреки това да бъдете себе си. Първото нещо, от което трябва да се ръководите при избора на грим, е да се чувствате удобно.

За да се получи УАУ ефект, необходимо е само да добавите няколко допълнителни щрихи към обичайния грим. Това може да се постигне като замените матовите сенки за очи с блестящи такива. Разбира се, можете да добавите и блясък за устните. Внимавайте обаче да не прекалите. Запомнете, че всичко трябва да е умерено.

Ако кожата ви лъщи отдалеч или пък е осеяна с петна, това несъмнено може да провали бляскавата ви визия за абитуриентските балове.

Поради тази причина топ гримьорите съветват да подберете много внимателно козметиката си.

И тук стигаме до основата. Много е важно тя да е съобразена с тена на кожата. Не се опитвайте да си създавате тен чрез употребата на по-тъмен фон дьо тен или пък с негова помощ да избелвате кожата си с няколко нюанса. Ще се получи доста грозно.

За да изберете правилния фон дьо тен, трябва да го направите на дневна светлина. Най-доброто място, на което можете да го нанесете, за да установите дали ви подхожда, е върху линията на челюстта.

Не го нанасяйте върху ръцете или на гърба. Кожата на ръцете почти винаги е с по-различен цвят от тази на лицето.

Снимка: Pixabay.com

Back to top button