истории

Обидена съм: Родителите ми прехвърлиха всичко на злобната ми сестра! За мен няма нищо!

Алчната ми сестра ги настрои срещу мен

Получихме интересен коментар към тази история. Прочетете какво споделя Еми:

Аз се грижих 10 години за болните ми родители и въпреки това, на мен не са дали нищо.

Преди години моите родители купиха апартамент на сестра ми, която е по-малка от мен. На мен не са купили нищо.

Аз теглих кредит, за да си купя жилище. С помощта на свекър ми и свекърва ми успях да го изплатя.

Тогава преглътнах! Мислех си, че на мен ще оставят къщата… Освен това, само аз и съпругът ми полагахме грижи за тях.

Но не би – преди около 2 години майка ми започна да се държи странно с мен, да се заяжда без повод и да ме обвинява в някакви измислени неща.

Тогава още ми мина през ума, че сестра ми, която е слабостта на майка ми, е успяла да я настрои срещу мен.

Тогава разбрах, че тайно от мен са й преписали къщата под формата на покупко-продажба, за да не мога да оспорвам.

Много ми беше обидно, че по такъв долен начин ме изиграха и ме лишиха от наследство.

Все пак това е бащината ми къща! Аз с нищо не съм заслужила така да бъда отритната от собствените си родители и сестра.

Все още се чудя и на безочието на майка ми и сестра ми… По какъв начин са принудили баща ми, който е инвалид след инсулт, на легло, неподвижен и неадекватен как се е подписал на документа за продажба на къщата си.

Чудя се и на нотариуса, който е изповядал сделка с толкова болен човек! Колко ли безскрупулен и алчен е самият той и си е затворил очите пред факта, че баща ми не може да държи химикал, камо ли да се подпише…

В началото мислех да оспорвам и да ги съдя, защото това си е очевидна измама и възползване от състоянието на баща ми. Но после реших, че има кой да ги съди.

Майка ми и сестра ми рано или късно ще си понесат наказанието. На майка ми съм й пожелала, докато е жива, а и след това, да не намери и миг спокойствие поради това, че по такъв начин е разделила децата си.

А на сестра ми съм й пожелала от алчност да й преседне и този грях, който стори спрямо мен, да й тежи на съвестта докато е жива!

Много ми беше обидно… Оттогава спрях да ходя при тях, не съм ги чувала и виждала. Отнесоха се с мен сякаш аз не съм им никаква. А сестра ми винаги е била злобна и завистлива към мен. Убедена съм, че тя ги настрои срещу мен.

Жал ми е за баща ми, защото знам, че ако той беше здрав, никога не би допуснал това! Алчността на сестра ми е безгранична и умело се възползва от слабостта на майка ми към нея, за да ми навреди.

Пожелавам й един ден да си получи заслуженото, а на майка ми – да не намери и миг спокойствие за това, че по такъв начин е разделила децата си…

Еми

Снимка: Pixabay.com

10 коментара

 1. А замисляла ли си се ,че може би си осиновена и ,че тя е тяхно дере и те не искат да оставят на чужд имотите си ?

  1. Какво ако е осиновена,нали тя е помагала грижи.Ако е осиновена защо не й кажат?????Човешката злоба и алчност нямат край!

  2. да може би си права Емито трябва да помисли върху това.но и осиновена да е пак е подло….

  3. Едно осиновено дете, не би трябвало да е „чужд“. С акта на осиновяване го признаваш и приемаш за свое!

 2. Всичко, което човек получава незаслужено, след това отива по дяволите!
  Не се ядосвай за материални неща, защото те са преходно явление. Ти сама създай това, което ти трябва и му се радвай!
  Ще дойде времето, когато ще разбереш, че ти си спечелила много повече, защото всичко, което имаш си изградила с ръцете си!
  Инвестирай в любов, в добри взаимоотношения, в щастливо семейство с умни и успешни деца!
  Бъди здрава, обичана и щастлива, другото са напразно изхабени нерви!

 3. При мен е подобен случай: Майка ми ни купи по 1 апартамент, но моя го дадоха под наем да си помагат вече 35 г. Майка живее със сестра ми и взима наема, че била гледала майка. Така не мога да си вляза в жилището от алчната ми сестра. Пожелала съм им свещи да си купят с наема от моя дом и бял ден да не видят. Не говоря с тях, не ги виждам, но знам, че алчността не води до добро и че синът й и внука й ще плащат нейните грехове. Дай БожеАмин

  1. Тъпа ли си? Ако наистина апартамента е на твое име в нотариалният акт, гониш наемателите с едно-месечно предизвестие, нанасяш се и си живееш. Никой не може да отдава под наем чужд имот без пълномощно от собственика!

 4. Сякаш тази история е писана за мен и моята орисия. Родителите ми и по-специално майка ми, принуди много болния ми баща с покупко продажба да, даде всичко на двете ми сестри. А едната живееше в чужбина. Лишиха ме от всичко. Голямата ми сестра от алчност ще се пръсне. Оставих всичко на Бог! И той започна да раздава. Не се живее с имоти, но да ти затворят вратата на родната къща, не е човешко и неморално.

 5. Не се тревожете за стореното от родителите. Бъдете удовлетворени, че сте се грижи ли за тях. Те са били принудени да подпишат. Но един ден идва възмездие. Господ си знае работата. Така жестоко наказва алчни те братя и сестри, че си нямате на представа. Чак внуците пострадват. Така например 2 сестри отнеха къщата на брат си, който я построи в бащиния си дом. Когато баща им почина, принуди ха майка им да препише къщата на голямата сестра и изгониха съпругата от къщата, тъй като брат им бе починал. И след време какво се случи? На по малката сестра синът стана комарджия, продаде имоти, накрая ослепява и умря сам като куче, изоставен от жена си и 2,- те му деца. На другата сестра внукът уби млади мъж и жена, разфасова ги, и т. н. и в момента е осъден на доживотен затвор/. Затова не страдайте, има възмездие. Никакъв грях не остава ненаказан. Имайте търпение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button