истории

Брат ми се увълчи – иска всички наследствени имоти само за себе си

Не е беден, а иска всичко за себе си

Здравейте, мили хора.

Искам да споделя с вас моята история, защото се надявам, че така ще ми олекне. През последните месеци много ми се насъбра и имам нужда да излея душата си.

Преместих се да живея в Испания преди повече от 20 години. С моя мъж – също българин, създадохме семейство и имаме две прекрасни деца.

Слава на Бога, здрави сме, работим и нищо не ни липсва. Главоболията започнаха преди около половин година, когато си отиде татко…

Мама не е сред нас от близо две години. Брат ми, който живее в близкия град, изведнъж реши, че всички имоти на село му се полагат по право.

Първоначално бях шокирана от наглото му поведение, после се опитах да поговоря с него, но без резултат.

Все ми повтаря, че аз съм в чужбина от 20 години и той се е грижил повече за родителите ни и това му дава право да наследи всичко – двуетажната къща с огромния двор и няколко ниви.

Лошото е, че има и документи, според които той наследява всичко.

Не мога да си кривя душата, той се е грижил за нашите повече докато бяха живи.

Аз се прибирах по празници и за около един месец всяко лято. Не вярвам обаче мама и татко да са оставили всичко на брат ми, а за мен – нищо. Все си мисля, че Асен е фалшифицирал всичко и затова сега водим тази грозна битка…

Не ме разбирайте погрешно, не съм опряла до тези пари, но въпросът е принципен. Този човек до такава степен се увълчи, че иска още и още…

Има няколко успешни бизнеса, пари не му липсват, позволява си много неща. Аз съм щастлива, че той е успешен, че има финансова възможност, но не разбирам за какво ги трупа.

Вярно е, че жена му има нужда от повече средства… Тя е от онези “кифли”, които не обличат една и съща дреха два пъти. Няма и един ден трудов стаж и живее на негов гръб.

Двамата имат едно дете и то, горкото, вижда повече бавачки, отколкото собствените си родители.

Преди няколко седмици намерих читав адвокат и мисля да си търся правата!

Първоначално си казах, че няма смисъл да си съсипвам нервите, но откъде накъде някой ще вземе храната от моята чиния?!

Това, че живея в чужбина, не означава автоматично, че съм милионерка.

Да, имам пари, но в крайна сметка съм се потрудила здраво за тях. И за всяко нещо, което съм си купила, съм се лишила от друго – я от семейна ваканция на екзотични места, я от сън, я от нещо друго.

Искрено се надявам да му дойде акълът и да се сдобрим, но едва ли… Явно само аз съм си мислела, че сме си близки, просто защото сме роднини.

Все пак се надявам всичко да се подреди по възможно най-добрия за всички ни начин!

Милена

Снимка: Pixabay.com

6 коментара

  1. Няма смисъл да се ядосвате да си губите времето и да пълните гушите на адвокатите мила!Моите родители са живи и здрави и надявам се още дълго време да бъдат,макар че всичките отговорности 25 години се падаха на мен да ги обгрижвам,те пак преписаха всичко на брат ми който ламтее всичко да остане за него.Прекратих отношенията си с тях ,много ми е трудно ,но трябваше да се погрижа за двете ми момчета и да започна животаси на ново сама с децата.

    1. Незнам защо родителите ви са преписани всичко на брат ви?Но си е дело което често се случва.Адвокати няма да ви помогнат.Просто трябва да се проверят подписите им и ако не си съвпадат,чак тогава можете да се същите един друг,което е грозна работа.Всеки идва гол на този свят и гол си отива.Човешката Алчност и предателство нямат граници.Постарайте се със брат си да отидете само двамата на почивка заедно и да си поговорите на четири очи.Да се върнете към детството си и да си възвърне те разума на Брат и Сестра.Иначе ще се унищожите психически и физически и ще си скалите живота си.Останете си брат и сестра, а не врагове за остатъка на живота си!Любовта винаги побеждава!

  2. Жено,ти 20 години идваш само по месец на сгляда с родителите си и роднините,а през другото време?Той,какъвто и да е,е отварял вратата на вашите,сега какво искаш,с какво си заслужила,че някой те е пръцнал и отгледал,за да се развяваш по света и на годината,ако ти дойде на ум да навестиш гробищата,къде беше когато бяха живи,когато искаха да се радват на деца,сега да искаш нещо от тях е срамота!

    1. Ми вие господине от къде знаете ,колко ги е гледал и синът им.Не е гаранция,че щом е живял във България се е грижил за родителите си.

  3. Г-жо не слушайте тези селски приказки ако има истински редовни документи че имотите са негови да ги покаже и докаже че са редовни ако не другото са празни приказки, не слушай тия дето пишат че си била навън и не ти се полагат също са приказки за кръчмата и тях не ги слушай защото такива селски закони измислени от селяндури също няма с един адвокат ваш уточнявате фактите и всичко става ясно.Има закони и правила в държавата всичко останало са само дрънканици празни успех ви желая.

  4. Здравей Мария.Имам сестра която си мислеше че след смъртта на родителите ни аз ще искам да взема всичко(така си мислех). Когато родителите ни се споменаха сестра ми поиска къщата с всичко към нея ,казах ида ми даде 1000 лв.да си купя материал за вилата.Тя ми даде 2000.Сега нямам много пари но имам сестра.Никой нищо не носи в гроба!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button