За нея

14 супер трика, които ще ви спестят много време (част I)

Имате много неща за вършене и недостатъчно време? Спокойно! Съвсем не е трудно да се справите – ето как.

Животът на съвременния човек е изпълнен с прекалено много ангажименти – ние непрекъснато лавираме между работа, домакинстване, семейство, приятели, хобита.

Обикновено това не ни стига, а се опитваме да сме в крак с новините, да научим кои са последните открития за здравословен живот и грижи за добрия външен вид и перфектен силует…

Предлагаме ви най-добрите начини, с които да оптимизирате изпълнението на ежедневните задачи.

1. Ставайте по-рано

Този съвет може и да не ви се стори много привлекателен на пръв поглед, особено ако презирате звука на алармата за събуждане и се измъквате трудно от леглото. Но пък ранните часове на деня са и най-продуктивни.

Пробвайте и ще се убедите сами колко много работа можете да отметнете преди 9 часа сутрин, ако няма кой и какво да ви прекъсва, разбира се.

2. Вършете по няколко задачи наведнъж

ранно ставане
Ако времето не ви стига, ставайте по-рано

Докато домакинствате или готвите, можете да си пуснете на устройство със слушалки аудиокурс за изучаване на чужд език например или пък да пуснете радио и да научите нещо друго важно или интересно.

3. Купете на мъжа си карта за фитнес или курс

Ако партньорът ви не прекарва всяко свободно време у дома, а прави неща, които са му интересни или полезни – като курсове за практически умения например.

Така много по-лесно после ще можете да го убедите да ви помогне с почистването на дома или с готвенето.

Важно е обаче да не критикувате свършеното от него и винаги да хвалите ястията, които приготвя, дори и да не са особено вкусни.

Така ще го стимулирате да се старае повече и да се учи на нови неща и един ден може да ви изненада с прекрасна гозба. Ако сте прекалено взискателна, рискувате да го загубите като помощник.

4. Пазарувайте онлайн

Има продукти, които е добре лично да изберете или изпробвате, преди да купите, пише „Журнал“.

Но има и стоки, които спокойно, можете да поръчате чрез интернет сайт и да ви бъдат доставени на удобен адрес, без да се налага да обикаляте от магазин на магазин, да се редите на опашки и да губите време в задръствания.

5. Свършете първо най-важното

Непрекъснато чуваме за приоритети. И неслучайно – защото дори и съвършен график да си направите за деня, може да се случи нещо непредвидено и независещо от вас, което да възпрепятства изпълнението му. Така че решете кое наистина е приоритет за вас и свършете първо него.

Например, ако е важно да премахнете плевелите от цветната леха в двора ви, излезте и го сторете, защото ако решите първо да избършете праха или да напазарувате, може да завали дъжд и да не можете след това да работите в градината.

6. Не включвайте телевизора

Ако проследявате някаква информация или искате да гледате конкретно предаване, тогава включете телевизора и след като приключите с гледането, го изгасете.

Ако го оставите да работи, докато изпълнявате други задължения, рискувате много да се разсейвате от случващото се на синия екран.

7. Не бъдете педант в домашната работа

Чистете редовно жилището, но само колкото е необходимо, без да се вманиачавате.

Бъдете по-стриктни относно хигиената в банята и кухнята, но подминавайте подтици от типа да миете прозорците на спалнята и дневната през ден или да минавате с прахосмукачка из цялата къща по няколко пъти седмично.

14 супер трика, които ще ви … (част II) >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button