За нея

14 супер трика, които ще ви спестят много време (част II)

Първите 7 трика вече ги прочетохте. Хвърлете око и на останалите 7 и си помогнете сами:

8. Организирайте парти

Можете да поканите приятели на кафе или на обед, но ги помолете да донесат десерт или някакво ястие, с което да улеснят подготовката ви за срещата.

Така спестявате работата по готвене на 1-2 ястия, а и няма да сте преуморени от задачи и ще се радвате на разговорите с приятелите.

Можете следващия път вие да им отидете на гости и да приготвите нещо, с което да улесните ежедневието на домакините.

9. Ако се позвъни неочаквано, вземете якето и ключовете си

Имате много работа и нямате време за непланирани визити и разговори, но пък не искате да нагрубите възрастната си съседка, която е наминала да ви види без предупреждение, или пък новата ви позната от фитнеса, която е решила, че можете да задълбочите приятелството си…

Тогава отворете вратата, носейки яке, чанта, ключове.

Създаването на впечатление, че излизате, ще ви помогне бързо и без конфликт да отпратите неканения посетител.

10. Включете децата в домашната работа

на кафе
Ако имате бъбриви познати, поканете ги на кафе в заведение, не у дома

Не се нагърбвайте с всички задачи само защото децата са малки и още не могат.

Първо, те трябва да се научат и това ще е полезно за тях, пише „Журнал“.

И второ, много от хлапетата с радост се включват в задачите на възрастните и приемат предложения да измият или избършат нещо, да пренасят и подреждат предмети, да направят украса за наближаващ празник и др.

11. Разменяйте услуги с приятели

Имате позната, която е добра в шиенето – помолете я да пришие ципа на панталона на детето, а вие й помогнете, като поемете някоя нейна задача.

12. Купете си уред за бавно готвене

Погледнете на това като на инвестиция – този тип уреди са подходящи за заети хора, защото готвенето приключва с измиването, нарязването и поставянето на продуктите в него.

За да пестите време, можете да приготвяте ястията в по-големи количества и част от тях да замразявате. Така ще имате една готова вечеря за някой друг ден.

13. Срещайте се с приказливи познати в кафене

Ако имате роднини или приятели, които обичат дълго да се заседяват на гости и да бъбрят, по-добре ги поканете да се видите в някое заведение. Там по-лесно ще прекратите срещата под някакъв предлог, без да се превръщате в нелюбезна домакиня.

14. Ограничете социалните медии

Фейсбук, туитър, инстаграм, чатове, имейли – всичко това може така да ви улиса, че да не усетите кога е минал половин ден.

Сложете си лимит на интернет общуванията от час и половина на ден. Навийте аларма и щом тя звънне, изгасете мобилното устройство или компютъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button