вкусно

Това е най-добрият начин за замразяване на ягоди – ще запазите всички витамини!

Можете да върнете лятото на трапезата си дори и насред зима!

Все още е сезонът на вкусните ягоди.

Макар че те могат да бъдат открити целогодишно в големите вериги магазини, със сигурност ще се съгласите, че вкусът им е много по-различен от тези, които сте отгледали сами в градината.

Ако искате да съхраните за по-дълго време отгледаните от вас вкусни ягоди, можете да ги замразите.

За да извлечете максимална полза от тях и да запазите всичките им витамини, необходимо е да спазите някои правила.

Ягодите са онзи малък, червен и вкусен плод, който обикновено свързваме с лятото. Неслучайно ги наричат „кралското зрънце“.

Ягодите запазват вкуса си във всяка форма. Няма значение дали ще ги хапвате натурални направо от градината, под формата на сладко, конфитюр, захаросани или пък замразени. Те винаги са вкусни.

замразяване на ягоди
Правилно замразяване на ягоди

Добре узрелите ягоди просто се топят в устата, а и едва ли ще отречете, че вкусът им е неповторим.

Вероятно посред зима ви се е случвало да искате да хапнете ягоди. Както вече споменахме, в големите хранителни вериги има целогодишно ягоди, но през зимата те нямат никакъв вкус.

Ако ви дадат да дегустирате ягоди, няма да познаете, че хапвате от този вкусен плод.

Най-страшното е, че те се берат преди да са узрели, а за да изглеждат апетитни, се боядисват с ярка червена боя.

Онези от вас, които са си купували ягоди извън сезона, сигурно са забелязали червения цвят, който остава по ръцете им, когато измиват ягодите.

Именно поради тази причина ще ви разкрием как да замразите вкусните летни ягоди по правилен начин. Така ще можете да им се насладите дори в моментите, в които навън има снежна буря.

Трябва да отбележим, че дори и при замразяването на ягоди захарта е ключова съставка. Тя е този компонент, който не им позволява да губят цвят, вкус, аромат и свежест.

Първото, което трябва да направите, е да изчистите ягодите и да ги измиете.

Много е важно да ги миете бързо и на малки порции, за да не поемат плодовете вода. След това ги разстелете върху хартиена кърпа. Нека останат за 20-ина минути.

Разрежете ги наполовина. Вземете пластмасова кутийка и поставете в нея пликче. Започнете да редите ягодите. Когато направите един ред, поръсете със захар. Повтаряйте процедурата докато запълните кутията.

Когато всичко е готово, завържете плика, затворете кутията и приберете ягодите във фризера. След няколко дни, когато вече са замръзнали, можете да ги извадите от кутията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button