вкусно

Картофен чипс в микровълнова – как се прави?

Всеки обича картофен чипс!

Едва ли има човек, който да не обича картофен чипс.

Разбира се, всеки един си дава сметка колко е вреден, но пък в същото време всички знаят колко е вкусен. Малцина са онези, които успяват да му устоят, въпреки че не е сред полезните за здравето продукти.

Ако сте от върлите почитатели на картофения чипс и не можете да му устоите, то със сигурност сте попаднали на правилното място. В следващите редове ще ви разкрием как можете да си направите вкусен картофен чипс без да се налага да го пържите.

Избягвайки пърженето, намалявате значително вредата му върху организма.

Можете да се насладите спокойно на картофения чипс, без мазнотията, която се получава от пърженето му.

Разбира се, онези от вас, които са на диета, трябва да са много внимателни при консумацията му, тъй като дори и да не е пържен, е доста калоричен.

Ако вече изгаряте от нетърпение и искате да разберете как можете да си приготвите вкусния, бърз картофен чипс, то точно това ще ви разкрием в следващите редове.

Като за начало се нуждаете от картофи. В случая 5-6 картофа може би ще ви свършат работа. Ако пък сте по-голяма компания или просто ви е подгонил здрав глад за картофен чипс, можете да увеличите количеството.

Освен картофи, ще ви е нужна и сол, както и съвсем малко олио.

Тук е моментът да отбележим, че за да си приготвите това изкушение, което подхожда идеално както на бира, така и на вино, ви е нужна микровълнова фурна.

Е, след като вече сте измили картофите добре и сте ги обелили, идва ред да ги нарежете на тънки шайби, за да ги доближите максимално до оригиналния чипс.

Добре е шайбите да са с дебелина около един милиметър.

Когато вече сте свършили тази задача, идва ред на подготовката на микровълновата фурна. За приготвянето на вкусния домашен чипс, трябва да намажете чинията на микровълновата с малко олио. Разнесете го навсякъде, сякаш подмазвате тава. В случая тя ще изиграе ролята точно на такава.

Подсушете картофените шайби с домакинска хартия и ги наредете върху чинията от микровълновата. Посолете леко и включете микровълновата на пет минути. След като изтече това време, погледнете дали са се зачервили.

Времето, за което ще стане готов картофеният чипс, зависи от мощността на микровълновата ви, както и от дебелината, на която сте нарязали шайбите.

Снимка: Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button