За нея

Тези 8 малки битки са задължителни за щастливия брак (2 част)

5. Защо вече не се забавлявате заедно

Работните ангажименти, домашните задължения и грижите за децата обикновено така ни поглъщат, че се превръщаме от романтична двойка в двама администратори, които попълват графици, пресмятат бюджети, разпределят си отговорности и т.н.

Но е добре да не се забравя, че смехът е най-прекият път между двама души.

Ако нямате възможност да си правите романтични срещи и пътувания, то поне се старайте да си казвате нещо хубаво всеки ден.

Закачливите съобщения, без повод, са чудесна идея. Или пък може, преди да заспите, да се сетите за нещо хубаво, което партньорът ви е направил през деня, и да му благодарите.

Така той ще заспи с хубави мисли и добро настроение.

6. Различията в интимните желания

Разминаванията в интимните желания са доста неприятен проблем за всяка двойка, но няма как да не се вземат под внимание.

Ако често се случва партньорът ви да иска любов, а вие – не, той може да се почувства отблъснат, а вие пък – ценена единствено заради тялото ви.

щастливи заедно
Двамата щастливи ли сте?

Добре е да говорите аргументирано и със спокоен тон за интимните си желания и да се опитвате да търсите варианти за повече емоционална и физическа близост, които да удовлетворяват и двама ви.

7. Защо неговата майка не трябва да идва неканена

Вашата свекърва най-вероятно смята, че ви помага, като идва у вас, когато пожелае, и се занимава с каквото реши, че е нужно…

Но истината е, че е редно да се поставят разумни граници на това общуване, за да не се превърне в арогантно вмешателство във вашия личен и семеен живот.

Именно тук е ролята на мъжа – редно е той да обясни любезно на майка си, че предпочита да не помага, без да е помолена, и да не идва, без да е поканена.

Както и да й обясни, че вече е обвързан, глава на семейство и това означава, че, ако е необходимо да вземе нечия страна, то той би трябвало да предпочете тази на партньорката си.

Ако мъжът предпочете категорично майка си, разводът е почти сигурен, сочи опитът на брачните консултанти.

8. Защо сте избухнали

Може да се случи на всеки – да не успеете да овладеете яда или нервите си и да започнете кавга.

Ако сте избухнали, второто най-лошо нещо, което можете да направите, е да се опитате да реагирате така, все едно нищо не е станало.

Не се опитвайте да игнорирате постъпката си, напротив – говорете за случилото се.

Когато вече сте спокойни, обяснете на партньора си кое е провокирало яда ви и как това ви е накарало да се почувствате. Обсъдете какво можете да направите, за да предотвратите такива скандали в бъдеще.

<< Тези 8 малки битки са задължителни за щастливия брак (1 част)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button