За нея

Тези 8 малки битки са задължителни за щастливия брак (1 част)

Разбира се, никой не препоръчва скандалите с партньора, но за да вървят отношенията ви в правилната посока, невинаги е добре да сте съгласни, приемащи или пък мълчаливи.

Според някои експерти споровете са своеобразен отдушник за терзанията, касаещи чувствата и ценностите.

А нищо не е толкова опасно за връзката колкото отчуждението заради премълчани проблеми, които тормозят единия или другия партньор.

Само внимавайте, когато отстоявате позициите си, да не избухвате в порой от груби думи или заплахи.

Ето и кои са, според експертите, най-важните битки, които е добре да се водят, за да може бракът да просъществува.

1. Защо все вие сте тази, която повдига неудобните въпроси

С изследване е доказано, че в 80% от хетеросексуалните връзки дамите са тези, които подхващат щекотливите дискусии.

И докато мъжете често се оплакват от женското недоволство и мрънкане, истината е, че всъщност с изговарянето на проблемите се върши важна работа за укрепването на отношенията. Някои конфликти са необходими за създаването на интимност.

Ако не се говори за проблемите, хората не могат да станат истински близки. Важно е обаче как подхождате към един такъв разговор.

щастлив брак
Вашият брак щастлив ли е?

Ако първите три минути от него преминат в груб тон, най-вероятно идеята ви да решите проблема няма да се осъществи.

Възможно е по-скоро да си създадете нови неприятности. Така че не нападайте партньора си, а просто изложете фактите и обяснете как те ви карат да се чувствате.

2. Как ще се развият отношенията след появата на бебе

Въпреки идиличните очаквания, че раждането на дете ще осигури по-крепко семейно щастие, истината е, че това радостно събитие поставя двойката и пред много предизвикателства, пише „Журнал“.

Изследвания сочат, че при около 67% от връзките се наблюдава рязък спад в задоволството от семейния живот в първите три години след появата на бебе. Коя е тайната обаче на тези, които остават щастливи заедно?

Вместо да се карат чий ред е да сменя пелени или пък да страдат за това „колко хубаво беше някога“, те приемат новостите и заедно, като отбор, работят за това всички да са доволни при новите обстоятелства.

Разбира се, че е нормално да имате разминавания по някои въпроси на възпитанието и отглеждането на деца, но това пък не означава, че партньорът ви винаги греши.

3. Привичките ви относно харченето на пари

Коментари от рода „Луд ли си, не можем да си позволим такъв разход!“ или „Ти си ужасен скъперник!“ са абсолютно неработещи за решаването на финансовите ви проблеми.

Парите са символ на много неща – собствена стойност, ценности, усещане за сигурност и др. Според експертите, някои наши финансови навици може да са продиктувани от желанието да бъдем одобрени, приети от околните и дори обичани.

Така че, когато дискутирате парични проблеми, не съдете партньора си и не се изказвайте от позицията на собствените си страхове, а се опитайте да вникнете в същинската потребност зад финансовите навици на половинката ви и заедно потърсете компромисно решение.

4. Колко чистене ще направи и двама ви щастливи

И мъжете, и жените, ангажирани в дългогодишни връзки, съобщават за по-удовлетворителен сексуален живот в случаите, когато и двамата партньори се занимават с домакинска работа.

Така че: колко е правилното количество чистене и подреждане, зависи от всяка двойка, разбира се, и трябва да се обсъди кое е наистина справедливо.

Но след като съпругът ви почисти кухнята, вие все пак не забравяйте да му се отблагодарите с проява на топли чувства, а защо не и горещи страсти.

Тези 8 малки битки са задължителни за щастливия брак (2 част) >>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button