вкусно

Така се прави перфектният шоколадов крем за торта – №1 в моя тефтер

Ако сте сред множеството любители на невероятно вкусния шоколадов крем, то със сигурност искате да научите тънкостите при приготвянето му.

В следващите редове ще ви разкрием как можете да си приготвите перфектния шоколадов крем за торта.

Със сигурност ще го заобичате още повече и ще си оближете пръстите.

Невероятно вкусният шоколадов крем е в състояние да усмихне дори и най-мрачния, студен и дъждовен ден.

Любителите на това сладко изкушение със сигурност са наясно за какво става въпрос.

Първото, което трябва да направите, за да си приготвите този невероятно вкусен шоколадов крем, е да намерите необходимите продукти. А те са:

крем за торта
Ще си оближете пръстите

125 гр. масло
2 белтъка
125 гр. пудра захар, която задължително трябва да пресеете
75 гр. шоколад
2 пак. ванилия на прах

Това е всичко, от което се нуждаете за приготвянето на това сладко изкушение. Сега следва да запретнете ръкави и да се захванете с направата му.

Със сигурност няма да ви е никак лесно да изчакате да го опитате, знаейки какво изкушение се получава, но ще ви се наложи да проявите известна доза търпение.

Е, запретвайте ръкави и започвайте, следвайки внимателно и най-дребните детайли, ако искате да се получи наистина перфектен шоколадов крем.

Първото, което трябва да направите, е да разбиете двата белтъка на твърд сняг. Докато ги разбивате, трябва постепенно да добавяте пудрата захар на малки порцийки.

В отделен съд трябва да разбиете маслото. Крайната цел е да получите мек крем. За целта то трябва да е със стайна температура. След това към пухкавия маслен крем добавете разбитите на твърд сняг белтъци. Накрая сложете и прахчетата ванилия.

Сега следва най-важната част, която е доста специфична. Тук наистина трябва да внимавате много, за да не провалите начинанието. Идва ред на добавянето на шоколада.

Той трябва да се разтопи, след което да се отдръпне от котлона и да се остави настрани.

Когато започне да се охлажда, можете да го добавите към крема, който приготвихте до момента. Ако сте изчакали шоколадът да се охлади достатъчно, ще избегнете пресичането на сместа.

В случай че не сте преценили правилно и сместа все пак се пресече, не бързайте да се паникьосвате. Съществува много бърз и лесен начин да поправите нещата. Просто трябва да загреете леко съда и да продължите да разбивате.

Полученото количество шоколадов крем ще ви е достатъчно за пълнеж и глазура на торта с диаметър 20 см.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button