За нея

Ето ги 4-те приятелчета на щастието!

Предлагаме ви лесни съвети за добро настроение. Няколко достъпни за всички начина, с които да изпълните сърцето и душата си с лятна енергия.

1. Доказано е – най-обикновената вечер навън може да се превърне в истинска любов

Учени от университета в Монреал, Канада, анализирали изследвания, провеждани в продължение на цели 20 години, и стигнали до извода, че привличането и любовните чувства са изключително тясно свързани.

Още повече, че се зараждат в една и съща зона на мозъка – инсуларния кортекс.

Ето защо се случва двама души да се впуснат в игрички още при първата среща.

По същата причина, според данни от изследването, е съвсем нормално да се чувстваме емоционално обвързани с някого, с когото сме прекарала някоя и друга луда нощ. Това е в реда на нещата и е доказателство, че мозъкът ни функционира правилно.

2. Да, ароматите на щастието съществуват

Уханията на салвия, сребърен бор, кардамон, бергамот, портокал, босилек, ни въздействат благотворно.

Ароматите от край време се използват, за да държат неприятните миризми и инфекциите надалеч. Те въздействат върху психоемоционалните центрове на мозъка. Психолозите твърдят, че имат връзка с отдавна забравени спомени, скрити дълбоко в паметта ни.

щастието
Правете тези 4 неща и бъдете щастливи!

Често помним различни ситуации и хора чрез ароматите им, така че добър начин да си припомним щастливите мигове и да подсилим енергията си е чрез есенциалните масла.

Те са силно концентрирани и действието им е осезаемо. Можем да използваме аромалампа, да капнем малко на носната ни кърпичка или на възглавницата.

3. Дарявайте щастие

Американски психолози възложили на група доброволци да извършат пет добри дела в продължение на шест седмици, пише „Здравен журнал“.

Разделили доброволците на две групи, първите трябвало да извършат задачите без значение кога през седмицата, а вторите трябвало да правят своите добри дела само в един точно определен ден от седмицата.

Съвсем очаквано задачата доставила удоволствие на изпълнителите, но изненадата дошла от втората група, която показала по-високи нива на щастие поради факта, че положителните емоции били концентрирани в един ден, докато при другите били разпръснати из седмицата и по тази причина въздействието им било по-слабо.

4. Не ви трябва много, за да сте щастливи

Психолози доказали, че колкото повече печелят хората, толкова по-трудно умеят да се наслаждават на настоящето и на малките радости на живота.

Освен това, според изследвания, проведени сред печелещи на хазарт хора, се стигнало до извода, че след радостния изблик вследствие добрия резултат, късметлиите много бързо възвръщали нормалното си емоционално състояние.

И друг любопитен факт – колкото повече растяла печалбата, толкова по-бързо се стопявало чувството на задоволство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button