празнично

Ръчно изработена коледна украса – вижте тези красоти (ВИДЕО)

Когато приключите с кулинарните украси, можете да се запътите към килера или мазето.

От там оберете всички буркани, шишета, четки за боядисване, стари крушки, капачки, коркови тапи и т.н.

От тези вехтории можете да направите прекрасна украса. Бурканите например превърнете в преспапие.

Напълнете ги с памук, шишарки и каквото друго ви хрумне. За бутилките можете да купите готово „облекло“.

В момента в магазините е пълно с умалени костюми на Дядо Коледа и неговите елени, които са предназначени именно за шишета.

Ако пък ви бива в рисуването, вземете си бои за стъкло и поиграйте с въображението си. Впрочем те ще ви свършат страхотна работа и за крушките.

От тях се получават невероятни снежни човеци. Напълнете ги с брокат или ги оцветете с бяло. Снежен човек можете да направите и от капачки, които да захванете една под друга. След това им нарисувайте очички и носле, както и копчета.

коледна украса
Красива коледна украса, сн. YouTube

Четките пък превърнете в малки джудженца. Оцветете дръжките им в червено, залепете малка ивичка памук и изрежете две черни кръгчета за очички и едно червено за носле, които да залепите върху четката. Страхотни джуджета можете да направите и от хартия.

След килера можете да обходите всички секции и шкафове в търсене на подръчни материали, с които да сътворите една по-различна коледна елха.

От години се води дебат дали е по-добре да имаме естествено дръвче в дома си или изкуствено. На пазара се появиха какви ли не варианти – бели, посипани със сняг, светещи, въртящи се.

Истината обаче е, че с вещи от собствения ни дом можем да си направим не по-малко красива и атрактивна елха.

Един от вариантите е тя да бъде от книги. Опразнете библиотеката си, вземете си няколко листа зелен картон и увийте книгите в него.

Така ще ги запазите непокътнати, а и ще им помогнете да заприличат на истинско дръвче. Отворете ги по средата и започнете да ги трупате една върху друга.

Най-отгоре поставете звездичка. Друг вариант е да си направите коледно „борче“ от балони, пълни с хелий.

Просто трябва да вземете едно въже и да ги завързвате един за друг, като следвате формата на обърнатата пирамида.

Oтдолу ako имате например 10 балона, следващият ред трябва да е с 9 и така, докато стигнете върха, където трябва да има само 1 балон.

На най-долния пласт оставете и една висяща връвчица, за да може да завържете елхата за нещо, така че да не се качва на тавана.

На същия принцип можете да си направите елха от опаковъчна хартия или от коркови тапи, а защо не и от цветни моливи?

Важното е да развихрите въображението си и да се забавлявате, а накрая да имате коледна украса, която сами сте сътворили в унисон със собствения ви вкус и стил.

https://youtu.be/YFxvJod8nAI

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button