За нея

10 хитрини за по-обемна коса без излишни разходи

Ако и вие имате фина коса, вероятно искате повече обем. Не е задължително постоянно да висите по фризьорските салони или да си купувате скъпа козметика. Следните съвети със сигурност ще ви помогнат.

Невидима пудра

Новото оръжие за обем на тънката коса са пудрите, които се нанасят в корените, така че да ги повдигнат. В техния състав обикновено има производни на силиция, които съдържат фиксиращи вещества.

Поръсете корените и леко цялата коса, след това я разрешете. Постига се не само обем, но и плътност, прическата се оформя по-лесно.

Сух шампоан

Тези продукти са любими на фризьорите – те са безцветни и много ефикасни при средно дълги коси. Напръскайте цялата коса, после вкарайте в нея въздух с помощта на сешоара и я оформете с пръсти.

Много хитро решение, но само за спешни случаи, не го използвайте редовно.

Спрей за обем

коса
Красива и обемна коса, снимка:YouTube

Избягвайте да сушите косата си с кръгла четка и сешоар. По-добре я напръскайте със специален спрей за обем, като не забравяте и краищата.

Повдигайте косата на кичури, широки 1-2 сантиметра и сушете със сешоара в корените, като въздушната струя не трябва да е прекалено гореща.

Завършете със студен въздух в продължение на 10 секунди върху всеки кичур, за да фиксирате постигнатата форма.

Кератин

Това вещество усилва структурата на косъма и го уплътнява. Човешкият организъм го синтезира от протеините, които поглъщаме с месото и рибата.

Може да си го набавяме допълнително под формата на хранителни добавки или като съставка на козметичните продукти за коса.

Емулсия за букли без изплакване

Съществуват продукти за плътност на чупливата фина коса, които се нанасят след измиването и подсушаването й.

Разпределете указаното количество върху цялата дължина на космите, увийте широки кичури около пръстите си и сушете със сешоара на умерена температура.

Лак

Той може да помогне за устойчивостта на прическата, но внимавайте с количеството и винаги избирайте лакове за слаба фиксация.

Хитри номера

Комбинация от цветови нюанси

Умерените контрасти създават впечатление за обем. Избягвайте обаче прекалено силното изрусяване, защото то съсипва структурата на косъма.

Изплакване с хладка вода

Завършвайте миенето на косата с хладка вода или студена струя вода – това я прави по гъвкава и „въздушна“, пише „Здравен журнал“.

Подходяща прическа

Прекалено филираната и оформена на етажи коса трудно може да бъде уплътнена. Това се отнася и за прекалено дългите коси.

Идеалната прическа е с формата на средно дълго и раздвижено каре с плътен бретон.

Качествена четка

За ресане използвайте четка с косми от глиган или дървен гребен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button