истории

Ударих дъното! Затъвам във финансова дупка, а жена ми не знае!

Набрах смелост да ви пиша, защото видях, че при вас споделят проблемите си и много мъже.

Работата е там, че от две години все повече затъвам в дълбока финансова дупка и мисля, че вече ударих дъното.

Доскоро успешно прикривах това от жена си Марга, но е вече невъзможно и сега трябва да намеря най-безболезнения начин, по който да й призная, че дължа много пари на различни банки и фирми за бързи кредити.

Единственият вариант да се измъкна от тази ситуация е да изтегля нов кредит, с който да покрия наведнъж всичките си останали задължения.

Вече намерих банка, която да ми отпусне въпросния заем, но само ако жена ми стане съдлъжник по него.

Приятелят ми, който ми даде акъл да направя това, ме попита как съм стигнал дотук. Ами как – тръгне ли човек веднъж по наклонената плоскост, спиране няма. От години знам, че трябва да си потърся нова, по-добре платена работа, или нещо допълнително, но все отлагам.

финансова дупка
Затъвам във финансова дупка

Заплатата ми е мизерна и наистина е срамота като глава на семейство на днешно време да взимам 500 лв., и то в София.

Но толкова съм свикнал с колегите, че изобщо не ми се занимаваше на тези години да сменям професията и фирмата.

Марга взима три пъти повече от мен и някак връзвахме плащанията.

Още повече че тя си мисли, че вече са ми повишили заплатата.

Успях да я заблудя, защото в един момент започнах да взимам заеми и да й давам повече пари. Без да се замисля, че трябва да ги връщам.

Така започнах да препокривам дълговете си – за да изплатя един, теглех втори, след това трети, за да мога да плащам вноските по втория, и стана една безумна въртележка, в която се омотах като пате в кълчища.

Жената усети, че нещо става, и взе да ме подпитва, но аз не й признавах, докъде съм се докарал.

В един момент тя се сети, че отдавна не внасяме пари заедно в семейния бюджет, а всеки плаща нещо – аз тока, а тя – всичко останало, че и пазарува, и дава пари на децата за картите за градския транспорт, за джобни, за дрехи, абе – за всичко.

И парите взеха да не стигат. Защото като внеса дължимото по всичките си кредити, ми остават само за тока и да си взема цигари.

Преди седмица Марга пак настоя да седнем заедно, да направим сметката какво внасяме вкъщи и какви разходи имаме, за да видим какво да направим, но аз отново ловко се измъкнах.

Тогава тя ми вдигна як скандал, но знам, че той е нищо в сравнение с това, което ми предстои, защото ножът вече е опрял до кокала и няма мърдане.

Знам, че вие няма как да ми помогнете, но поне излях душата си пред вас. Пък дано събера смелост за важния разговор с Марга.

Данаил

One Comment

  1. Здравейте, не сте само вие в тая ситуация. Аз съм в същото положение, разликата е само в това че аз си купувах билетчета и така от един кредит стигнах до дъното. Не виждам изход. Наранявам най скъпите хора до себе си, тоест децата си. Съжалявам много но не мога да върна времето назад. Добре че имам добър мъж до себе си, който ме подкрепя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button