За нея

Тези хитринки ще ви спестят много време и ядове

Всеки от вас знае някаква хитринка.

В този материал ще ви разкрием още полезни хитринки, благодарение на които ще можете да излезете от заплетена ситуация, както и да си спестите много време и ядове.

Вероятно всеки от вас се е сблъсквал със закона на Мърфи.

Според него най-неприятните и изненадващи неща ще се случат във възможно най-неподходящите моменти или пък когато много бързате.

Такава например е ситуацията, в която ципът на дънките или панталоните ви се разваля, а нямате друга подходяща дреха под ръка, с която да ги смените.

Тези хитринки ще са ви особено полезни в тази и много други ситуации, които могат да ви изненадат неприятно точно в най-неподходящия момент.

Ето ги и тях:

Очна линия

Винаги, когато бързате, очната ви линия няма да се получи перфектно.

Този проблем обаче може да бъде решен много бързо и лесно с помощта на съвсем обикновена фиба.

очна линия
Полезни хитринки

Просто нанесете малко от очната линия в началото на фибата и я поставете върху външния ъгъл на окото.

Вече имате на разположението очертанието, което трябва да следвате и ще можете да поставите бързо и лесно очната линия, при това без забележки.

Рисунки с восъчни пастели по стената

Семействата с малки деца знаят колко са бързи в белите и как докато се обърнете, може да са ви украсили стената с новите си восъчни пастели.

Не се отчайвайте. Този проблем също може да бъде решен много бързо и лесно. Нуждаете се само от сешоар и салфетка.

Трябва да затоплите рисунките от восъчни пастели и да ги забършете със салфетката. От творенията на малкия художник няма да остане и следа.

Лейкопласт

Сешоарът е отличен съюзник в борбата с премахването на лейкопласта. Често пъти той се залепя толкова здраво за ръката или за пръста ви, че не можете да го отстраните.

Това обаче може да се случи много бързо и лесно, ако използвате сешоара. Нагрейте го малко, след което го издърпайте. Така хем ще се отлепи лесно, хем няма да останат следи от лепкавата част по тялото ви.

Размерът на дънките

Невинаги е удобно да пробвате дънките в магазина, но в такъв случай как да си изберете правилния размер?

Има решение и на този проблем. Специалистите по облекло посочват, че в такива случаи предмишницата върши отлична работа.

Закопчейте дънките и поставете предмишницата си на колана на дънките. Ако те хлопат, значи са ви големи. Ако ли пък предмишницата ви се оказва твърде голяма за този отвор, това е знак, че са ви малки.

В случай че пасва идеално, това означава, че сте избрали правилния размер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button