вкусно

Тази марина превръща и най-жилавото месо в крехко и много вкусно

Вероятно ви се е случвало поне веднъж да си купите жилаво месо от магазина и след това да се чудите какво да го правите.

В такива случаи на помощ идва тази невероятна марина, за която ще ви разкрием рецептата.

Обикновено преобладаваща част от българите попадат на жилаво месо, когато си го купуват на промоция от големите хранителни вериги.

Изкушени от цената, те рядко могат да се ориентират какво точно взимат.

Освен това е стар трик служителите на веригите да завъртат месото така, че тлъстините и жилите да останат от долната страна на плика. По този начин няма как да разберете какво купувате в действителност.

Когато обаче се приберете у дома и го разопаковате, започвате да се вайкате и да се чудите за какво изобщо можете да го използвате.

Не го изхвърляйте и не се тюхкайте – има решение на този проблем. Нужно е да го потопите в тази вълшебна марина и тя ще свърши всичко вместо вас.

месо марина
Лесна марина с горчица

След като накиснете в нея, месото ви ще стане толкова крехко и вкусно, че никой няма да предполага какво е било преди това.

За обработката на един килограм месо се нуждаете от следните продукти, за да приготвите вълшебната марина:

1 с.л. горчица
2 с.л. соев сос
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. сминдух
2 с.л. кетчуп
4 с.л. олио или зехтин

Смесете всички изброени продукти в подходяща купа и разбъркайте добре до пълното им смесване. След това добавете нарязаното месо и разбъркайте добре.

Времето, през което месото трябва да престои в марината, е около 1-2 часа (зависи колко е жилаво), но колкото повече стои – по-добре.

Не прекалявайте и не го дръжте повече от 3-4 часа, защото е възможно да започнат да преобладават вкусовете от марината.

Докато месото се накисва, не забравяйте да го сложите в хладилника. След като го извадите, обработката му е много лесна.

Можете да го опечете в тава във фурната – за максимален ефект сипете малко вода (200-300 мл.) и завийте с кухненска хартия или фолио.

Така допълнително ще се задуши и всички аромати ще останат в него.

Може да го сложите на скарата или директно в тигана – изборът е изцяло ваш.

Колкото и невероятно да ви звучи, тази марина наистина върши чудеса. Тя е способна да превърне и най-жилавото месо в кулинарен шедьовър.

Когато месото е напълно готово, може да поднесете с гарнитура по ваше желание – например картофи на фурна.

Сигурни сме, че всички ще останат изключително доволни от храната и даже ще искат допълнително.

За вас остава задоволството като домакин/я, че сте се справили отлично и ако в бъдеще пак се случи да попаднете на малко по-жилаво месо – знаете рецептата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button