истории

Снаха ми е хитра лисица – чака да умрем, за да ни вземе апартамента

Както е тръгнало, ще го дарим на църквата

Да, скъпи хора! Правилно прочетохте – снаха ми Ивелина само това чака – да умрем, за да ни вземе апартамента.

Когато преди 5 години единственият ни син Стоил реши да ни я представи, аз бях изумена! Още тогава не я харесах, но въпреки моето мнение, той реши, че я обича много и двамата се ожениха.

Девойката успя да му завърти главата и бързо, бързо се насочиха към Гражданското. Какво ли не му казах, как ли не му обясних – но не и не!

Първо, снаха ми не подхожда на семейството ни. Идва от съвсем обикновено семейство, завършила е само средно, докато синът ми завърши висше и магистратура.

Второ, тя не иска да работи, стои си вкъщи и скита по скъпи заведения, маникюристите и фризьорите са й първи приятели.

А моят глупавичък син вярва на всяка нейна дума и се трепе от работа, за да й осигури абсолютно всичко!

Но искам да ви разкажа какво ме втрещи най-много.

Искам – не искам, на Коледа се събрахме у нас. Сготвих всичко, както си му е редът, те дойдоха и седнахме на масата.

По време на вечеря подхвърлих идеята, че двамата могат да си купят апартамент и да започнат да го изплащат, вместо да живеят под наем.

Ивелина ме изгледа с насмешка и ми каза, че нямало смисъл. Така или иначе един ден този, демек нашия, апартамент ще остане за тях! Казвам ви, хора, лошо ми стана!

Овладях си нервите, не вдигнах скандал, за да не развалям празника, но само аз си знам какво ми костваше!

След като си заминаха, седнах и поговорих с мъжа ми Борис. Както е тръгнало, ще завещаем апартамента в центъра на Пловдив на църквата, защото не искам тази никаквица да кацне наготово. Само ние със съпруга ми знаем през какво сме преминали, за да си купим 200 квадрата жилище.

След като се роди синът ни, мечтаех как един ден ще си намери момиче за чудо и приказ и как ще им оставим този апартамент… Но явно не ни е било писано!

Мисля да кажа на сина ми самата истина – да не разчита на нас, но това означава повече да не си говорим. Не знам какво да правя и как да се държа!

Единствено се надявам двамата да се разведат, но като го гледам колко е мекушав и как за всичко я слуша, това едва ли ще стане.

С извинение, тази селянка го върти на малкия си пръст, а той дори не се усеща!

Моля ви, дайте ми някакъв съвет!

Мария

Снимка: Pixabay.com

Изпратете ни Вашата история във Фейсбук и ние ще я публикуваме в сайта!

loading...

6 коментара

  1. Госпожо,вие не сте добре. Значи ще дарите апартамента на църквата,а единственото ви дете да е под наем.И утре внуците ви ще са на квартира. Ще спите ли спокойно? Снаха ви нищо обидно не е казала. Тази е логиката. След смъртта на двама ви жилището остава на единствения ви наследник-този е закона. Разбира се, ако не го препишете по желание на друго лице. Вашето отношение към снаха ви са капризи. Елате на себе си.Като дойдат внуци,по-добре на тях.Странна сте

  2. Според мен апартамента го дайте на сина си все пак е ваша кръв това е наследство от родителите и снахата няма право на собственост щом той я обича нека да е с нея но не и без дом все пак сте се трепали за него изучилистего а на края да го оставите без дом е лошо

  3. Мисля, е сина ви е взел жена, която обича и вероятно е щастлив с нея. Вие вместо да се радвате, желаете да се разведе. Той взема другар в живота за себе си, не за вас.Ще дойде ден, в който вие ще имате нужда от тях. Църквата няма да ви сменя памперсите.

    1. При стеклите се обстоятелства, едва ли ще е на лице обгрижване на остарели хора от снаха! Възможен вариант – преписване на сина срещу гледане, под надзора на адвокатска фирма върху изпълнението.

  4. Уникално отвратителна свека, на Коледа поканила младите да ги поучава, ма синът мекушав бил, защото не се развел по командата на маман, ма снахата била селянката, а не свеката с типичното поведение на бясна селска пръчка… уникално. Дано наистина ви наследи.

  5. Вие сте май луда , как ще оставиш на църквата. Имаш син който се чувства добре с нея какво като няма висше. Заобиколена съм със хора от висше образование и ми е писнало от такива хора . Най важното той какво иска а не вие . За мен вие сте от жените които ще паднат и ще търсите помощ ,но никой няма да ви помогне с това вашо мислене . Много ви съжалявам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button