истории

Съседката ми Дора е толкова злобна, че дори и собствените й деца се отказаха от нея!

Държи се зле с всички

Здравейте, мили читатели на този прекрасен сайт!

Дълго време се чудих дали да ви разкажа какво ме мъчи, но след случката тази сутрин, реших, че е крайно време.

Имам една съседка на име Дора. Още преди години, когато си купихме нашия апартамент, други комшии ме предупредиха да не се занимавам с нея. Но аз, нали съм си добричка, реших, че мога да се сближа с нея… И наистина успях!

Просто в един момент осъзнах, че тази жена умело ме манипулира и единствената й цел е да скара всеки с всеки. Тя отдавна е пенсионерка, по цял ден няма какво да прави, плете интрига след интрига. Явно това й доставя неземно удоволствие, но не осъзнава, че е останала сам-самичка.

Дора има син и дъщеря, които са семейни.

Синът отдавна е в чужбина и почти не сме го виждали. Дъщерята живее през две улици, но и тя не идва. Съседки са ми разказвали, че тя винаги е била много злобна и мъжът й Ставри починал преди много години от нерви. Човечецът просто не издържал, получил инфаркт и не са успели да го спасят.

И вместо Дора да си вземе поука от тази случка, тя се е озлобила повече! Започнала да крещи на децата си – тогава тийнейджъри, за щяло и нещяло… Щом навършили пълнолетие, те се махнали от апартамента, за да са далеч от майка си.

Но да се върна към историята от тази сутрин. Аз и още две жени се грижим за един уличен котарак на име Рижко. Животинчето е много добро, любвеобилно, не създава проблеми на никого. Преди време го кастрирахме, направихме му къщичка, редовно го водим на ветеринар.

Всички във входа, с изключение на Дора, му се радват и даже понякога го глезят с лакомства. Дотук всичко добре! Тази сутрин слизам, за да нахраня любимеца ни и какво да видя?! Дора взела одеялцето и купичката на Рижко и се е насочила към контейнерите!

Моментално викнах и тя се стресна! Попитах я какво й е направило клетото животинче, че се държи така, а тя ми отговори, че не иска “този бълхарник” пред входа си! Е, казвам ви, в този момент ми прикипя! Ако не съм толкова добре възпитана, щях да я хвана за косите, нищо че е на годините на майка ми!

Защо ви разказвам всичко това ли? Защото има много хора, които не искат да им се помага! Те държат да си живеят в кочината, която сами са си създали и там им е добре!

Преди съжалявах такива хора, но грешката е моя – нито има смисъл да си губя времето, нито енергията. Такива като Дора са си заслужили гробовната тишина в апартамента, самотните празници и неуважението!

Милена

Снимка: Pixabay.com

One Comment

  1. Злобата няма почивен ден и не се изморява никога. И аз не мога да разбера защо някои хора са толкова злобни, но те така си разбират. Голяма част от хората си мислят, че ще живеят с орилите или направо колкото костенурки, но това далеч не е така. Оставете ги да се „пържат в собствен сос“ и дано да им дойде акъла макар и на старини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button