За нея

Как да си стегнем багажа за по-малко от 30 минути?

Дали да не си взема затворени обувки? Ще ми стигнат ли само две блузи с дълъг ръкав? А тези 3 рокли достатъчни ли са? Сините чехли не отиват на кафявата чанта, дали да не взема втори чифт?

Това са въпроси, които непременно преследват всяка дама, докато приготвя багажа си за предстоящото пътуване. Истината е, че понякога наистина е трудно да преценим колко багаж да вземем и да отсеем важните принадлежности и аксесоари.

Има обаче няколко съвсем прости съвета, които ще помогнат за бързата организация и подредбата на куфара. Така вместо цял ден, за стягането на багажа ще са ви нужни само 30 минути. Изисква се обаче предварителна подготовка.

Мястото, в което ще пренасяте багажа си, е едно от най-важните неща. Дали ще изберете сак или куфар, от каква материя, с каква големина. Това са въпроси от особена важност. Едно е сигурно – не пестете пари за хубав куфар. Това е дългосрочна инвестиция и ако си вземете нещо наистина качествено, можете да го използвате с години. Цената обаче не винаги е определяща.

Особено модерни в момента са куфарите от PVC. Те са лъскави, красиви и атрактивни. Има ги в различни форми като калинки, костенурки и други интересни идеи, които привличат особено децата. Истината обаче е, че в много случаи не са подходящи.

Особено ако пътувате много и то с различни транспортни средства. Една от причините е, че ако се намират в общ багажник на някой автобус например те лесно могат да бъдат надраскани, смачкани или повредени.

куфари
Съвети за бързо стягане на багаж

Ако сте дали 200 лв. за такъв куфар и след това той се сдобие с вдлъбнатина, едва ли ще останете доволни. За екскурзиите на детето те са далеч по-подходящи, но за вас най-добре е да си изберете нещо по-стабилно.

В случай че парите не ви притесняват, си вземете кожен куфар. Ако пък нямате такава възможност просто изберете такъв от плат. Гледайте да е достатъчно голям, че да побира багажа ви, но и не толкова, че да си притеснява пренасянето му. Колкото повече джобчета и разделения има, толкова по-добре.

Ако пък сте по-спортен типаж, идеална работа ще ви свършат и саковете на колела. Те са на принципа на куфарите, удобни са и побират доста багаж.

След като изберете правилния за вас сак или куфар се погрижете да му сложите етикет. Някои от тях имат специално картонче на дръжката, но други не разполагат с такова, пише в. „Телеграф“.

Просто вземете етикети за тетрадка и напишете името и телефона си. Залепете ги отвън и отвътре. Така, в случай, че загубите багажа си, можете да се надявате той да попадне в нечии добросъвестни ръце. А сега е време за подредбата.

Първо си направете списък. Започнете с по-дребните неща като тоалетни принадлежности, аксесоари, лекарства и др. Причината е, че именно тях забравяме най-често. Много по-вероятно е да пропуснете да си приберете самобръсначката, отколкото документите например.

След това преминете към бельото, обувките, дамските чанти и най-накрая към дрехите. Преди да запишете в списъка всяко едно от тези неща си задавайте един и същ въпрос „Наистина ли ще ми трябва?“. Ще се изненадате колко отрицателни отговора ще дадете сами на себе си.

Съобразете се с времето, в което няма да ви има. Все пак не е логично количеството на багажа ви да е еднакво за 5-дневен и за двуседмичен срок. Когато списъкът ви е готов, започнете с подреждането.

Най-отдолу сложете дрехите, които обаче навивайте на руло. От една страна така те се мачкат по-малко, а от друга това е идеална техника за пестене на място. Вземете си дрехи подходящи за всеки повод. Малко, но универсални.

И не спирайте да си повтаряте, че отивате на почивка, а не на модно ревю. В крайна сметка винаги се оказва, че поне няколко чифта дрехи изобщо не са излизали от куфара. Правилото за обувките гласи – не повече от три чифта.

Едни на ток, едни обикновени и едни затворени. Напълно достатъчно е. Не забравяйте, че можете да използвате мястото в обувките като сложите вътре чорапи или други малки предмети. Ако имате на разположение найлонови шапки за баня, можете да поставите обувките си в тях.

Така ще се подсигурите, че подметките няма да изцапат нито куфара, нито някоя част от багажа ви. Всичко, което може да бъде разсипано, увийте в стреч. Време е за път и почивка. Наслаждавайте им се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button