езотерика

Енергийни вампири в дома: 3 неща, които изсмукват енергията ви

Енергийните вампири оказват изключително негативно влияние върху атмосферата в дома ви.

Ако въпреки че домът ви е уютен и прекрасен на пръв поглед, а вие усещате, че се задушавате в него, то задължително трябва да изхвърлите тези 3 неща.

Вероятно дори и след като сте направили ремонт, не сте се чувствали достатъчно уютно в собствения си дом…

За това, разбира се, има обяснение. Китайците вярват, че до усещането за дискомфорт води замърсеното пространство.

Сред различните вещи, които трупате в дома си през годините, има три, които оказват доста вредно въздействие върху цялостната атмосфера.

Именно те са отговорни до голяма степен за апатията и безразличието към живота и хората наоколо, които ви обземат напоследък.

Ето кои са вещите, които трябва да изхвърлите от дома си по най-бързия начин:

Изкуствени цветя

изкуствени цветя
Изкуствените цветя не са за предпочитане

Ако все още държите в дома си изкуствени цветя, то трябва да знаете, че те са мъртви цветя. Те угнетяват дома ви така, както нищо друго не е в състояние да го направи, и не случайно са на първо място от енергийни вампири в дома.

Неслучайно съществува твърдението, че живите цветя са за живите, а изкуствените (мъртвите) – за мъртвите.

Дори и най-красиво изработеният букет от изкуствени цветя не може да замени животворния букет от маргаритки, например.

За предпочитане е да отглеждате съвсем обикновено живо цвете в саксия, отколкото да съхранявате изкуствени цветя. По този начин в жилището ви ще се настани трайно енергията на живота.

Пукнати съдове

Вероятно в повечето домове има пукнати съдове, като чашки, чинийки и други. Ако ви попита човек защо ги пазите, може би дори и самите вие няма да можете да дадете отговор на този въпрос. Тяхното място категорично е в коша.

Китайците са категорични, че именно тези пукнатини са най-стабилният акумулатор на всичко негативно, случващо се в кухнята и в дома ви като цяло.

Ако не искате да се излагате на опасност, е добре да се избавите от тези съдове по най-бързия начин.

В древни времена съдовете в дома са били символ на богатството и изобилието в къщата. Вярвало се е, че пукнатините по съдовете са знак за задаващи се пукнатини в благосъстоянието на собствениците им.

Именно поради тази причина трябва да съхранявате в жилището си само цели и красиви съдове, които ще го запълнят с късмет и щастие.

Стари дрехи и обувки

Не дръжте в дома си износените и непотребни вещи и обувки. По-добре ги подарете на някой беден или бездомен човек, тъй като в противен случай те няма да ви донесат нищо добро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button