здраве

Заздравяване на ноктите – ето какво помага!

Ще останете много доволни от резултата

Със сигурност не са никак малко дамите, които имат проблем с ноктите.

На някои от вас вероятно им се чупят лесно, на други пък се нацепват и какво ли още не. Няма никакво съмнение, че всяка дама би искала да има перфектен маникюр. Както обаче сами се досещате, това е невъзможно, при положение че ноктите ви не изглеждат много добре.

В следващите редове ще ви разкрием изпитани народни средства, които гарантирано ще ви помогнат да заздравите ноктите си.

Вероятно повечето от вас обичат портокали. Този вид цитрусов плод е изключително богат на фолиева киселина, която е нужна за биосинтеза на протеин и изграждането на хемоглобина. Заради всичко това портокалът е отлично средство за укрепване и заздравяване на нокътната плочка.

Не вярвате ли? Ами не ви остава нищо друго, освен да пробвате, за да се уверите сами.

Ако искате да извлечете полза за ноктите си, то е нужно да изцедите сока на половин портокал.

След това натопете в него памуче и нанасяйте от прясно изцедения сок върху ноктите си. Засегнатата зона трябва да се масажира в продължение на 5-10 минути.

Добре е да повтаряте тази процедура поне по 2-3 пъти на ден, за да постигнете желания резултат.

Колкото и да ни се иска обаче, не можем да посочим точния период, в който трябва да прилагате процедурата. За всеки един човек той е различен, тъй като зависи не само от общото му състояние, а и от състоянието на ноктите.

Някои може да успеят да заздравят ноктите си, прилагайки тази процедура, за срок от две седмици, а други да се нуждаят от два месеца. Важно е да не губите търпение и да проявите упоритост. Можете да сте повече от сигурни, че резултатите няма да закъснеят.

Другият проблем, който също измъчва немалка част, са врасналите нокти. Ако и вие страдате от такива, то можете смело да се доверите на свойствата на добре познатия ви лимон.

Този цитрусов плод притежава мощни антипатогенни свойства. Именно те помагат много за облекчаването на болката и дискомфорта, които биват причинени от този проблем.

В приложението на тази процедура няма нищо сложно. Нужно е просто да измиете един лимон и да го нарежете на филийки.

След това поставете лимоновите кръгчета в леген с топла вода и накиснете краката си в него. Нека останат във водата поне за 15-20 минути.

По възможност повторете процедурата още веднъж в рамките на деня.

Прилагайте я докато не решите проблема. Както вече споменахме, тя се прави 1-2 пъти дневно.

Снимка: Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button