любопитно

Всички щастливи хора имат една тайна – ето я!

Можем ли да се наумим да бъдем щастливи? Със сигурност!

Как? Отговаря ни един американски учен, който е успял да открие действащата формула. Да последваме примера му.

Щастливите хора са съумели да открият как да яхнат вълната на щастието.

Това е този прекрасен момент, този вълшебен миг, когато се чувстваме толкова добре, че ни изпълва усещането за едно цяло със света!

И най-добрият начин да не пропиляваме неудовлетворително живота си е да се научим да си създаваме възможно най-често възхитителното усещане.

Това понятие за щастие дължим на американския психолог Михай Чиксентмихай, който изучавал живота на хиляди хора. Първото заключение от неговото обстойно изследване: щастието няма нищо общо с блаженството.

И дума не може да става да се оставим да ни носи течението, като чакаме прословутият поток на щастието да ни връхлети! Според една стара мъдрост: безделието е майка на всички пороци.

Още по-лошо: то е и майка на куп нещастия, пише „Журнал“. Когато човек не прави нищо, не се чувства щастлив. Дори напротив!

щастието тайна
Щастливите хора не са егоисти

В активността се реализираме най-добре!

Не е задължително непременно да е в работата, въпреки че голяма част от хората именно в нея откриват щастието си!

Щастието си има цена. Искате да бъдете щастливи? Тогава следвайте тези съвети.

И уловете вълната на върховното изживяване!

Ограничете пасивните удоволствия.

Гледането на телевизия, излежаването, всички тези пасивни удоволствия могат да бъдат релаксиращи при условие, че не са единственото нещо, което правите.

Ако е така, размърдайте се! Ходете на изложби, разхождайте се, учете чужди езици, запишете се на танци… Накратко: излизайте от къщи!

Не бъдете егоисти!

Като споделяте времето си, гледните си точки, радостите и тревогите си с другите хора, вие разширявате значително хоризонтите си.

Подобрявайки света около вас, вие покачвате собственото си ниво на щастие. Човек е по-щастлив, когато има чувството, че допринася за създаването на един по-добър свят.

Бягайте от самотата

Самотата не е благоприятна за щастието. Ако някои гениални хора на изкуството се нуждаят от нея, за да творят, не е такъв случаят с повечето простосмъртни, които изпадат в депресия, когато се озоват сами със себе си.

Ето защо не се изолирайте задълго от другите. Запишете се на някакъв спорт или друго занимание.

Дисциплинирайте мисълта си

Често променяте решенията си? Тогава ще ви е трудно да ги доведете докрай. Меланхолия, мечти… не се лутайте в бездната на обърканите си мисли! Фиксирайте си ясни цели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button