светско

Слави се маха от bTV? Вижте какво предстои!

Слави Трифонов води изтощителни и нервни преговори с шефовете на Би Ти Ви, за да подпише нов изгоден договор за предаването си „Шоуто на Слави“, пише „Уикенд“, позовавайки се на свои източници в първата частна национална телевизия.

Според думите на информаторите до няколко дни може да се стигне до сензационна развръзка, а именно – Трифонов и екипът му да напуснат телевизията.

За такъв вариант намекна и самият Слави, който в едноименното си шоу във вторник вечерта, обсъждайки референдума с вечните си гости – устатите, но правно неподготвени сценаристи, съобщи, че последното издание на „Шоуто на Слави“ в ефира на Би Ти Ви може да се състои на 27 юли, тоест другия петък.

„На практика тогава излизаме в летен отпуск, а нов договор с телевизията все още нямаме“, вметна уж между другото Слави Трифонов, докато сценаристите му обсъждаха медийни публикации, че Дългия имал шанс за президент според изследване, поръчано от екипа на шоуто.

Запознати с реалната ситуация около шоумена от Учиндол коментираха, че този път Трифонов не блъфира, като намеква, че може да напусне телевизията с екипа си.

Причината е, че Слави има непосилни за финансовото състояние на Би Ти Ви претенции.

Слави Трифонов
Слави Трифонов води тежки преговори с Би Ти Ви

„Той иска по 70 000 лева за всяко заснето и излъчено в ефира на Би Ти Ви предаване, както и отделен бюджет за музикални инструменти и реквизит, които ползват неговият „Ку-ку бенд“ и актьорите, подвизаващи се в „Шоуто на Слави“.

По този параграф Слави постигна компромис с началниците, които се съгласиха да му броят общо 15 милиона лева за 210-215 произведени предавания на година.

Трифонов обаче настоява Би Ти Ви да му плаща и по 10 000 лева за всяко повторение на „Шоуто на Слави“, което се излъчва всеки делничен ден в обедните часове, както и по 5000 лева за излъчването на повторения на предаването му по тв канала „Би Ти Ви комеди“, който също е част от медийната група на Би Ти Ви.

Това прави нови 3 милиона лева, които са ябълката на раздора“, коментира запознат с преговорите.

Дългия и Би Ти Ви имат разминаване и по друг въпрос. Слави иска да парафира дългосрочен договор от 3 години, докато от първата частна национална телевизия настояват условията да се предоговарят всяко лято, както процедират с останалите външни продуценти.

За да притисне управата на Би Ти Ви, преди няколко месеца Слави обядва с боса на конкурентната Нова телевизия Дидие Щосел.

След като тръгна мълва, че Дългия преговаря с конкуренцията, шефовете на първата частна телевизия предложиха нов контракт на гологлавия шоумен от Учиндол, но той ги изненада неприятно с нови и нови изисквания и финансови претенции.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button