Home / новини / Психоложката на „Биг Брадър“ едва не посегнала на живота си

Психоложката на „Биг Брадър“ едва не посегнала на живота си

„Ани не взима пари за работата си. Прави го напълно безвъзмездно. Тя е много щедър и добър човек“, казаха преди време продуцентите Иван и Андрей и с това издадоха благородната душа на Владимирова.

С тази реклама обаче й изиграха лоша шега, защото психоложката буквално се оказа зарината от молби за помощ от цяла България. Хора с всякакви проблеми се стекоха към кабинета й с надеждата тя да разреши семейните им кризи и да ги избави от депресията.

В същото време заваляха предложения на различни организации тя да консултира деца с проблеми, каквато е и най-силната тема на докторката, пише в. „Уикенд“.

„Притесних се, когато Иван и Андрей разкриха това, че имам безплатна практика.Това е голяма отговорност, а и е възможно да доведе до много поводи за спекулации. Причината за решението ми е дълбоко лична и не искам да я разкривам“, опита се да замаже случката психоложката на „Фермата“ и главно действащо лице в „Истински истории“.

Ани обаче няма никакви причини да скрива благородния си жест. Още повече че тя практикува безплатно от почти 7 години. Причините да започне са семейни. Психоложката преживява ужасна лична трагедия, при която за малко не губи сина си.

Момчето участва в тежък инцидент, при който изпада в кома. Майка му прекарва до леглото му повече от 20 дни, в които на няколко пъти е на крачка от пълното отчаяние и решението да посегне на живота си.

Ани Владимирова

Психоложката Ани Владимирова

„Стигнах дъното на 17-ия ден от тая кома. Знаех, че до 20-ия ден ако не се събуди… Реших, че няма смисъл да живея. Дори си записах час при нотариус, за да си направя завещание на роднините. Не знаех, че на другия ден е денят на пророк Илия. Събудиха ме в 7 часа сутринта, за да ми кажат, че синът ми е вдишал през апарата“, спомня си днес с облекчение трагичния епизод психоложката.

Когато синът й започва да се оправя, тя решава, че трябва да се отблагодари на Господ за добрината му. Връща се към пациентите си и търси начини да откупи „дълга“ си пред Него. Дава обет и взима категоричното решение никога повече да не изпада в отчаяние и да предпази и други от подобно усещане.

Опознала колко е крехък човешкият живот, Ани си обещава да не го подчинява на материални блага, а да го отдаде на мисията си – да споделя знания и умения с хората, които имат най-голяма нужда от нейните услуги.

„Дадох обет през 2008 г. и не съм го нарушавала. Обещах никога да не вземам пари за терапия на хора в нужда. След като веднъж го казах и животът ми сякаш се отпуши. Господ беше безкрайно милостив към мен и аз не смятам да го разочаровам. Вярвам, че след нещо такова трябва да си милостив към хората и да им помагаш“, казва Ани.

Периодът на завръщането й към живота съвпада с кастингите на 4-тия сезон на „Биг Брадър“ и именно в него много важна роля играе и психоложката. Тя коментира атрактивните участници в шоуто и започва да трупа своята популярност.

С това към кабинета й потичат стотици хора в нужда. Много от тях Ани съветва напълно безвъзмездно. Графикът й е запълнен и от часове на различни капризни дами, които искат като в американски филм да си кажат болката на диванчето й.

Психоложката обаче не пренебрегва тези, които нямат средства и дори поставя техните сериозни проблеми в челните места на своя график. Убедена е, че благородството й не я ограбва.

„Ако трябва, ще събирам кашони и бутилки, но няма да нарушавам обета си. Опитвам се да бъда почтен човек“, кълне се Владимирова.

loading...

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със звезда *

*