новини

Психоложката на „Биг Брадър“ едва не посегнала на живота си

„Ани не взима пари за работата си. Прави го напълно безвъзмездно. Тя е много щедър и добър човек“, казаха преди време продуцентите Иван и Андрей и с това издадоха благородната душа на Владимирова.

С тази реклама обаче й изиграха лоша шега, защото психоложката буквално се оказа зарината от молби за помощ от цяла България. Хора с всякакви проблеми се стекоха към кабинета й с надеждата тя да разреши семейните им кризи и да ги избави от депресията.

В същото време заваляха предложения на различни организации тя да консултира деца с проблеми, каквато е и най-силната тема на докторката, пише в. „Уикенд“.

„Притесних се, когато Иван и Андрей разкриха това, че имам безплатна практика.Това е голяма отговорност, а и е възможно да доведе до много поводи за спекулации. Причината за решението ми е дълбоко лична и не искам да я разкривам“, опита се да замаже случката психоложката на „Фермата“ и главно действащо лице в „Истински истории“.

Ани обаче няма никакви причини да скрива благородния си жест. Още повече че тя практикува безплатно от почти 7 години. Причините да започне са семейни. Психоложката преживява ужасна лична трагедия, при която за малко не губи сина си.

Момчето участва в тежък инцидент, при който изпада в кома. Майка му прекарва до леглото му повече от 20 дни, в които на няколко пъти е на крачка от пълното отчаяние и решението да посегне на живота си.

Ани Владимирова
Психоложката Ани Владимирова

„Стигнах дъното на 17-ия ден от тая кома. Знаех, че до 20-ия ден ако не се събуди… Реших, че няма смисъл да живея. Дори си записах час при нотариус, за да си направя завещание на роднините. Не знаех, че на другия ден е денят на пророк Илия. Събудиха ме в 7 часа сутринта, за да ми кажат, че синът ми е вдишал през апарата“, спомня си днес с облекчение трагичния епизод психоложката.

Когато синът й започва да се оправя, тя решава, че трябва да се отблагодари на Господ за добрината му. Връща се към пациентите си и търси начини да откупи „дълга“ си пред Него. Дава обет и взима категоричното решение никога повече да не изпада в отчаяние и да предпази и други от подобно усещане.

Опознала колко е крехък човешкият живот, Ани си обещава да не го подчинява на материални блага, а да го отдаде на мисията си – да споделя знания и умения с хората, които имат най-голяма нужда от нейните услуги.

„Дадох обет през 2008 г. и не съм го нарушавала. Обещах никога да не вземам пари за терапия на хора в нужда. След като веднъж го казах и животът ми сякаш се отпуши. Господ беше безкрайно милостив към мен и аз не смятам да го разочаровам. Вярвам, че след нещо такова трябва да си милостив към хората и да им помагаш“, казва Ани.

Периодът на завръщането й към живота съвпада с кастингите на 4-тия сезон на „Биг Брадър“ и именно в него много важна роля играе и психоложката. Тя коментира атрактивните участници в шоуто и започва да трупа своята популярност.

С това към кабинета й потичат стотици хора в нужда. Много от тях Ани съветва напълно безвъзмездно. Графикът й е запълнен и от часове на различни капризни дами, които искат като в американски филм да си кажат болката на диванчето й.

Психоложката обаче не пренебрегва тези, които нямат средства и дори поставя техните сериозни проблеми в челните места на своя график. Убедена е, че благородството й не я ограбва.

„Ако трябва, ще събирам кашони и бутилки, но няма да нарушавам обета си. Опитвам се да бъда почтен човек“, кълне се Владимирова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button