здраве

Никога не споделяйте тези неща с други хора! Опасно е!

Специалистите алармират, че никога не трябва да си позволяваме да споделяме тези неща, тъй като е изключително опасно.

Вероятно на всеки един се е случвало да поиска назаем някоя от тези вещи или да я преотстъпи на приятел.

Давате ли си сметка обаче колко опасно може да бъде това?

Трябва да знаете, че нито едно от тези на пръв поглед безобидни неща не е толкова безобидно на практика.

Те биха могли да причинят непоправими щети на тялото и здравето ви. Ето кои са тези опасни вещи, които не трябва да ползвате назаем или да преотстъпвате в никакъв случай:

1. Сапун

След употреба той е пренаселен от микроорганизми, а някои от тях могат да станат причина за сериозни инфекциозни заболявания.

2. Нокторезачка и други принадлежности за маникюр и педикюр

нокторезачка
Ако нарушите тези правила, може да съжалявате горчиво

Между пръстите се крият кондиломи и гъбични инфекции, които могат да бъдат предадени много лесно на човека, който използва нокторезачката ви или някой от останалите инструменти за оформяне на маникюр и педикюр.

3. Балсам за устни

Най-малкото зло, което може да ви сполети, ако използвате чужд балсам за устни, е херпесът. Над устните има множество кръвоносни съдове, които са изключително податливи на микроби.

4. Кърпа

Те са изключително благодатна почва за размножаването на бактерии. Можете да си „завъдите” редица кожни заболявания или гъбични инфекции, ако ползвате чужда кърпа.

5. Обувки

Обувките, особено онези, които са носени без чорапи, са отличен източник на гъбични инфекции. Поради тази причина не трябва да ги преотстъпвате дори на най-близкия си приятел.

6. Пемза за крака

Поредната вещ, която е идеална среда за разпространение на бактерии, тъй като в нея се натрупва мъртва кожа. От нея можете да пипнете дори и брадавици.

7. Обеци

Те гъмжат от микроби. Най-добре е да не ги преотстъпвате и да не вземате чужди обеци назаем. След като сте ги носили, дезинфекцирайте ги със спирт. Същото важи и когато купувате нови обеци от магазина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button