любопитно

Маратонки Adidas – винаги правилният избор

Малко са брандовете в света на спортната екипировка, които могат да се похвалят с дълголетието, традициите и популярността на Adidas.

Едва ли има човек на Земята, който да не е чувал за великолепните маратонки Adidas.

Германският концерн води своето начало още от 20-те години на миналия век, когато легендарният Адолф “Ади” Даслер, заедно със своя брат Рудолф, създава компанията Gebrüder Dassler Schuhfabrik.

През 1949 година двамата братя влизат в конфликт и се разделят, а това води началото на новия бранд, който познаваме и днес.

В крайна сметка, всеки един от нас поне веднъж в живота си е имал маратонки Adidas. От своя страна, Рудолф създава друга популярна компания – Puma, която се превръща в основен конкурент на продуктите на Адолф Даслер.

Днес основаната от Ади Даслер компания разполага с активи за повече от 13 милиарда долара. Само през 2017 година приходите на Adidas се измерват на повече от 21 милиарда долара. Служителите на компанията почти достигат 57 000, а брандът има собствени магазини по цялото земно кълбо.

маратонки Adidas
Маратонки Adidas

Някои от най-големите звезди на спорта имат рекламни договори за десетки милиони с немския концерн, като достатъчно е да споменем името на Лионел Меси – един от най-добрите играчи в историята на футбола.

Дизайните на немския производител също няма как да се сбъркат. Емблематични са трите ленти, присъстващи върху маратонките и дрехите на компанията. Този брандинг Adidas закупува през 1952 година от финландците Karhu Sports. Трите ленти стават толкова популярни в световен мащаб, че самият Ади Даслер описва отрочето си като “компанията на трите ленти”.

В днешно време да притежаваш поне един чифт маратонки Adidas е почти задължително.

Дълголетието на германския бранд на пазара е доказателство, че продуктите, които той предлага, са с отлично качество и конкурентен дизайн. А когато на пазара има толкова богат избор от различни марки и дизайни, лидерската позиция на Adidas говори сама за себе си.

В заключение можем да кажем, че няма как да сбъркате, залагайки на този бранд във вашия гардероб. Продуктите на немския концерн са с гарантирано качество и безупречен дизайн, което прави инвестираните от вас пари наистина умно похарчени.

А вие готови ли сте да се сдобиете с още един чифт маратонки Adidas?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button