Home / истории / Една дълго пазена тайна промени живота ми завинаги!

Една дълго пазена тайна промени живота ми завинаги!

Добър ден! Искам да споделя с вас какъв подарък получих от съдбата. Много съм щастлив и искам да споделя радостта си с вас, за да видите, че животът не е само сълзи. Но нека започна от началото.

Така се случи, че останах сам, защото не можах да забравя Кристина – моята голяма студентска любов.

Тя беше единственият човек, с когото се разбирахме без думи. Сякаш мислите ни се преплитаха и не беше нужно да разговаряме, за да знаем какво иска да каже другият.

Бях сигурен, че сме били заедно и в предишен живот, защото отгатвахме желанията си, познавахме телата си и сливането ни беше пълно. Вярвах, че ще остареем заедно, че ще имаме много деца и внуци и заедно ще напуснем този живот.

Но… винаги има едно „но“. Вече говорехме за сватба, когато баща ми се разболя – трябваше да се върна в родния си град и да се откажа от работата, която си бях намерил в София. Кристина не пожела да дойде с мен, а аз не можех да не изпълня дълга към баща си.

Майка ми беше починала отдавна, нямах братя и сестри и аз бях единственият, който можеше да се грижи за него. Прибрах се у дома с празно сърце и цели седем години гледах татко на легло.

тайна

Животът ми се промени

Кристина не отговаряше на писмата ми и малко по малко се отказах от намерението отново да я върна в живота си. И когато баща ми почина, не се върнах да я търся в София. Мислех, че вече си е намерила друг и е безсмислено да обърквам живота й.

Но в сърцето ми остана една неизказана болка. Тази болка ми пречеше да обикна друга жена, а аз не исках да създавам семейство без любов. Не исках да живея в лъжа и реших, че е по-добре да остана сам.

Приятелите ми вече бяха женени и аз се радвах на техните деца, а после и на внуците им. Всички около мен се опитваха да ме сватосват и се чудеха с коя да ме запознаят, докато накрая се отказаха. Така и си останах старият ерген в компанията.

Една сутрин на вратата се позвъни. Беше младо момиче, на не повече от 26. Стомахът ме присви, като я видях, защото в чертите й имаше нещо много познато и ме гледаше с очите на Кристина. Още преди да ми каже коя е, знаех, че е дъщерята на голямата ми любов.

Но това, което ме стъписа и ме разплака – мен, сериозния и видял какво ли не през живота си мъж, бе това, че е и моя дъщеря. Носеше ми писмо от майка си и медальона, който й бях подарил преди 30 години.

В писмото си Кристина разказваше, че е разбрала за бременността си седмица след като се разделихме. Не искала да ми каже, за да не ме тревожи, но решила да задържи детето.

Затова се преместила при леля си. А когато не съм я потърсил, решила да не ме търси и тя. Сама отгледала дъщеря ни Мая, изучила я, направила сватбата й и поела в ръцете си внучето ни.

Но преди година й открили рак. Написала това писмо, защото искала да поема щафетата и да бъда до Мая. Молеше ме да й простя, ако имам семейство и нарушава спокойствието ми, но искала все пак да видя плода от любовта ни.

Въртях писмото в ръцете си и не можех дума да продумам. Чак сега разбрах защо Кристина не е отговаряла на писмата ми – беше сменила адреса си! А тогава нямаше джиесеми и нямаше как да й звъня по телефона.

Ако бях отишъл в София да я потърся, животът и на двама ни щеше да се стече по съвсем друг начин – можехме да се оженим и заедно да отгледаме дъщеря си.

Но така е трябвало да се случи. Изведнъж сивите ми дни станаха цветни, защото се оказа, че съм не само баща, но и дядо.

Радвам се на своето пораснало момиче и на зет си, а най-голямото ми щастие е малкият Христо – кръстен на мен. Опитвам се с него да компенсирам времето, в което не бях до майка му.

Затова продадох къщата в родния си град и всички имоти – наследство от родителите ми. Сега имам гарсониера в София, на 5 минути път от дъщеря ми. И повярвайте – наистина съм най-щастливият човек на света.

Христо

Снимка: Pixabay.com

loading...

One comment

  1. Не е приемам фразата: трябвало е да се случи.
    Едно разминаване може да пробие и съсипе една съдба.
    Пропуснатият шанс също.
    На хората, способни на истински чувства, пожелавам нужната мъдрост и откровение от горе, за да имат прозорливи очи да открият точния човек до себе си.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със звезда *

*