любопитно

5-те признака на токсичното приятелство! Време е да се разделите с тези хора!

Ако им посветите твърде дълго време, след това със сигурност ще съжалявате

Едва ли някой ще се възпротиви на твърдението, че човек сам избира приятелите си.

За съжаление обаче изборът невинаги се оказва правилен, а в повечето случаи вие сте последните, които научават това. Токсичното приятелство може да съсипе настроението и живота ви!

За да не се стига до там, че приятелите да ви ограбват откъм време и внимание, както и емоционално, е добре да направите бърз преглед на следващите редове. От тях ще прецените дали приятелите, които имате, са „токсични“ или наистина държат на вас.

Едва ли имате съмнения в твърдението, че вредните приятели само ще усложнят допълнително живота ви. Тези хора са истински паразити, от които е по-добре да стоите далеч.

Ако им посветите твърде дълго време, след това със сигурност ще съжалявате.

Трябва да се научите да цените времето и живота си, тъй като те не са вечни.

Често пъти тези „приятели“ ви заливат с негативността си, след което вие се питате защо се чувствате толкова унили.

Ако след всичко прочетено дотук искате да улесните живота си и да изхвърлите от него вредните приятели, то ето и признаците, които ще потвърдят това ви решение:

1. Изцеждат ви

Често сред срещите си с тези хора се чувствате емоционално и психологически изтощени, вместо да се чувствате заредени със свежи емоции. Това не e никак полезно!

2. Подкрепа

Ако приятелите ви не ви подкрепят или се страхувате да споделите с тях важни моменти от живота си, то това означава, че те не са ви необходими. Същото важи и за случаите, в които са ви лишили от подкрепата си или са се отнесли грубо към някоя от идеите ви в миналото.

3. Неправдата

Ако приятелите ви винаги са на страната на неправдата, по-добре е да се разделите с тях по възможно най-бързия начин.

4. Интереси и ценности

В случай че интересите и ценностите им се различават категорично от вашите, то следва логичният въпрос „Какво е онова, което ви свързва?“. Имайте предвид, че смесването на различни ценности е като да смесите олиото и водата.

Сами знаете, че това няма как да стане, защото олиото винаги ще изплува на повърхността. Това, разбира се, далеч не значи, че отсрещният греши, но пък е сигурен знак, че не е правилният избор за приятел.

5. Ненадеждни

Ако винаги ви обещават нещо, а след това не го спазват, това означава, че приятелите ви са ненадеждни. Няма смисъл да продължавате да влагате време и емоции в това приятелство.

Снимка: Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button