езотерика

10 любовни магии – за да е здрава и щастлива връзката ви

Е, любовта сама по себе си е магия, за която всички копнеят.

Ето защо не е чудно, че от векове хората са търсели чудодейни начини да открият половинката на мечтите си.

1. Според фазата на луната

Най-доброто време двама души да се влюбят е в седмицата след пълнолуние. Дали не можете да измислите как да се срещнете с човека, за когото копнеете точно в тези дни?

2. Наричане с паднала мигла

И макар никой да не знае откъде се е появило това суеверие, повечето от нас като деца са си пожелавали нещо, когато са имали паднала мигла. Вярва се, че миглата трябва да се сложи на обратната страна на дланта, да си пожелаеш нещо и да я хвърлиш през рамото си. Ако миглата отлети от ръката, пожеланото ще се сбъдне.

3. Със сватбена торта

Ако сложите парче от сватбен сладкиш под възглавницата си, ще можете да сънувате бъдещия си съпруг. Поне такава била традицията в Англия през XVII век.

4. Препращането на писма

любовни магии
10 любовни магии

Случвало ли ви се е някога да препратите – било чрез традиционната поща, било чрез имейл или текстово съобщение онлайн – писмо, в чието съдържание има описани заплахи над любовния ви живот, които ще го сполетят, ако не препратите писмото на още 8 или 12 души например?

Е, нищо чудно да сте – оказва се, че препращането на тези писма е доста разпространена суеверна практика за привличане на любов.

5. Хвърлянето на монета във фонтан

Фонтанът ди Треви в Рим е може би най-популярното сред всички такива водни съоръжения.

Вярва се, че ако хвърлиш монета в него, ще се върнеш отново в Рим. Ако хвърлиш две – ще се върнеш и ще се влюбиш.

А ако хвърлиш три монети – ще се върнеш, ще се влюбиш и ще се ожениш, пише „Жуpнaл“. Смята се, че в прочутия фонтан годишно биват хвърлени около 600 хиляди щатски долара във вид на монети.

6. Пожелание в 11:11

Не е много ясно как се е случило така, че точно този час е станал магически, но това не пречи на мнозина да си пожелават именно тогава неща, които са им на сърцето, в това число и истинска любов.

7. Ядец

Вярването, че това кокалче е магически уред за сбъдване на желания е доста древно. Според някои поверия ядецът има значение не само за сбъдване на мечти, но и за предсказване кога ще се ожениш. Има практика според която две жени чупят кокала, за да се познае кога ще бъдат техните венчавки. Тази, у която остане по-къса част от ядеца, първа ще се ожени, момичето с по-дългата кост ще трябва да почака повече.

8. Намерено на първа среща

Ако но пътя, когато отивате на първа среща с човек, когото харесвате, намерите цвете, това означава, че той ще ви обича вечно. А любовта ви ще е много щастлива, ако видите подкова или предмет, който има такава форма.

9. Когато се предлага брак

Ако ще правите предложение за брак, то нека е в петък – това вещае дълъг и щастлив семеен живот. В деня на годежа не се снимайте с любимия човек, защото това носи лош късмет.

10. Нещастията, които вещаят щастие

Някои на пръв поглед неприятни случки могат да донесат радостта в живота ви. Например счупването на пълна с вино чаша подсказва, че отношенията с любимия ви човек ще са много трайни.

Ако шиете и ви се счупи иглата, то е защото млад мъж мисли за вас. Ако ви ужили пчела, макар и да е болезнено, то знайте, че тук има и тайно послание от съдбата – скоро ще преживеете много страстни моменти. А ако случайно ударите ръката си в дърво, ще бъдете обичани искрено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button