светско

Вижте какво ще работи Мис България 2015!

Детска учителка ще става новата Мис България Марина Войкова.

В момента учи българска филология и говори латински, но иска да се занимава с детска психология заради учителката си по литература, която я вдъхновила.

През свободното си време обича да чете, да пътува и да взима участие в благотворителни каузи.

Започва да се занимава с мода още от ранна детска възраст. Обикаля по различни конкурси, като плътно до нея е нейната майка. Започва работа в „Интерсаунд“ – модната агенция, която организира тазгодишния конкурс, но скоро прекъсва, защото осъзнава, че ученето е по-важно от модата.

Записва се и завършва Класическа гимназия и се отдава изцяло на ученето. В училище се занимава с много извънкласни дейности и тренира баскетбол 10 години. Взима участие и в училищния хор, но споделя, че няма качества да пее като солов изпълнител.

21-годишната красавица от Елин Пелин е считана за българската двойничка на Анджелина Джоли. Тя спечели титлата „Мис България“ в конкуренция с още 17 мераклийки за слава на възраст от 17 до 27 г. от различни краища на страната.

Споделя, че за нея това никога не е било мечта. Не е очаквала да спечели и за нея е без значение дали ще грабне короната. „До последно не исках да участвам. Единствено семейството ми ме убеди да се явя, защото преживяването е хубаво, дори и да не спечеля нищо“, разказа Марина.

Марина Войкова
Миската Марина Войкова

Тя разкрива, че винаги е бягала от такъв вид конкурси заради лошата слава, която тръгва след тях.

„Хората не могат да те харесват и трябва да търпиш негативизма. А ако човек е чувствителен като мен, понякога може да изпадне в ситуация, където няма да се чувства комфортно“, сподели красавицата.

Тя е категорична, че нищо не може да я бутне, и не чете абсурдните коментари, които пишат по неин адрес. „Аз пътувам много, занимавам се с мода по света и имам моя лична кауза. Но все пак се възприемам като обикновено момиче. Оставам същата, както преди да спечеля конкурса“, заяви тя.

Буйната красавица сподели, че има твърд характер и той не търпи промени, независимо какво влияние има отвън. За интересен момент от конкурса определя репетициите, които са започвали от ранни зори до полунощ.

“Нямахме много време и беше много смешно, защото всички бяхме изморени и нервни. След това започвахме да се смеем. Бяхме много задружни, а аз не го очаквах“, разказа Марина.

За стипендията от 8000 евро, която отличничката от малкия град получи за мегаполиса на модата Милано, сподели, че това училище й дава много възможности и след време може да бъде дизайнер и да отвори собствена агенция.

От християнско сдружение “Православна младеж – св. Петка Търновска“ веднага скочиха срещу прясно избраната миска заради гола фотосесия, което е против правилата на конкурса.

Марина Войкова е категорична, че короната ще остане при нея, защото снимките, заради които искат да я отнемат, не са голи.

„Никой няма да ми взима короната. Това са модни снимки, аз не съм чисто гола“, категорична е тя.

Синеоката красавица непрекъснато пътува в чужбина, където казва, че е напълно нормално една такава снимка да изглежда по този начин. Известни актриси и модели от цял свят се събличат за някакви каузи, които подкрепят.

„Моята кауза е да работя това. Не мога да имам претенции, когато отида в Париж при световен фотограф, да кажа, че не искам да се снимам така. Това е трендът, не е нещо, което не е нормално.“

Интересното за Марина е, че това не е първата корона за нея, защото през 2004 г. печели титлата „Малка Мис България“, когато е едва на 9 години.

Тя споделя, че тогава е била много свита и срамежлива и не е имала никакво понятие от мода. Спомня си, че се е чувствала много зле, защото около нея е имало и много други красиви момичета.

„В момента на награждаването аз бях много отчаяна и започнах да плача на сцената. Стана ми много тъжно и майка ми дойде при мен. Когато казаха името ми, тя изкрещя и точно както тази година реагирах – превих се и започнах да плача, беше ме срам“, разказа Марина.

Синеоката красавица споделя, че до ден днешен гледа видеото от конкурса и плаче, защото детските емоции са най-скъпи. Моделката сподели, че не е свободна, но не пожела да разкрие кой е човекът, покорил сърцето й.

„Нормално е до всяка красива жена да има някой човек. Никой не е напълно сам“, споделя Марина пред „Телеграф“. Тя мечтае да има здраво семейство, защото е много семейно ориентирана и иска след време да бъде стабилна в личен план.

„Трябва да си спокоен в личен план, за да се развиваш добре в професионален. Поставям семейството пред кариерата“, заяви Войкова.

За успехите в живота си благодари на своето семейство и на букерката й Радостина Иванова, която я е изградила като личност и е неотлъчно до нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button