здраве

Тайна №1 за дълголетието и перфектната фигура на японските жени

Тайната на японските жени за вечна младост и слаба фигура вече е разкрита!

Преди време на пазара се появи книга, в която се разкриват доста интересни подробности за жените в Япония.

Автор на книгата е Наоми Морияма.

В нея тя отбелязва, че за последните две десетилетия и половина японските жени са първенци по дълголетие в световен мащаб.

Факт е, че средната продължителност на живота на японките е 86.4 години.

Представителите на силния пол също са рекордьори по продължителност на живота в световен мащаб.

Ако се питате на какво се дължи това, то отговорът на този въпрос е изключително елементарен – на храната. В книгата си Наоми Морияма описва някои тайни на японското дълголетие.

Морияма набляга основно на ястията от кухнята на майка си. Освен това прави оценка на японската система за хранене, която е вековна.

Истината е, че именно тази система на хранене позволява на хората от Страната на изгряващото слънце да запазят за по-дълго време младостта и жизнеността си.

Япония храна
Японците са най-дълголетни

Ако си задавате въпроса кои са храните, които присъстват задължително в кухнята на всяка една японска домакиня, то веднага ще ви отговорим.

Обикновено там винаги могат да се открият плодове, ориз, риба, зеленчуци, соеви продукти, водорасли и други морски растителни продукти.

Разбира се, в списъка се включва и зеленият чай.

Освен това не трябва да се пренебрегва и една много важна подробност – японците винаги залагат на прясно приготвена храна.

Обикновено на трапезата им присъства пържена риба, чаша ориз, мисо супа, варени зеленчуци и зелен чай. За десерт, разбира се, винаги има свежи плодове.

Факт е, че в Япония се консумира почти 10% от световния улов на риба, макар те да съставляват едва 2% от населението на света.

Това означава, че до голяма степен тайната на младостта и дълголетието на японките се крие в редовния прием на Омега-3 мастни киселини.

Не може да бъде пренебрегнат и фактът, че в ежедневното им хранене влизат пет пъти повече кръстоцветни зеленчуци в сравнение с останалите.

Друг много важен фактор е свежестта на продуктите.

Знаете ли, че на опаковката им не е посочена датата на опаковане, а часът, в който това се е случило?!

По този начин японските домакини имат възможността да изберат най-пресните продукти.

Друга важна тайна на японците е, че хапват различни по състав храни, но порциите им са малки.

Освен това се хранят бавно и се наслаждават на всяка една хапка. Не на последно място – съдовете им за храна са три пъти по-малки в сравнение с нашите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button