здраве

Супер съвети за лечение на ишиас – болката отшумява бързо и завинаги!

Препоръчваната форма на терапия при ишиас е масажът, особено ако болката възниква от мускулен спазъм.

Симптомите могат да бъдат облекчени, като веднага след появата на болката мястото се наложи с лед.

Ледът трябва да се поставя няколко пъти на ден по 30 до 60 минути.

След няколко дни вместо лед на мястото може да се поставя бутилка с гореща вода или електрическа възглавничка.

Хиропрактиката (мануалната терапия) или народната медицина могат да предложат възможни решения за отслабване на натиска върху седалищния нерв и съпътстващата болка.

Обратната връзка също може да бъде от полза като метод за контролиране на болката.

Работата за раздвижване на тялото, като например чрез техниката на Александър, може да помогне на човек да подобри стойката си и да предотврати бъдещи пристъпи на болка от седалищния нерв.

Акупунктурата е друг алтернативен подход, който очевидно предлага облекчение на доста хора с ишиас, както сочат резултатите от няколко клинични изследвания в САЩ и Европа.

лечение на ишиас
Лечение на ишиас – бързо и ефективно

Световната здравна организация включва ишиаса сред 40-те състояния, за които акупунктурата е призната като подходящо допълващо лечение.

Практикуващите аюрведическа медицина разглеждат ишиаса като разстройство, произтичащо от нарушено равновесие във вата, една от трите доши или енергии в човешкото тяло.

Традиционното аюрведическо лечение при смущения във вата е васти, или прилагане на клизма на маслена основа за прочистване на дебелото черво.

Аюрведическият билков препарат, който се използва за лечение на ишиас, се приготвя от листата на Nycatanthes arbor tristis, известно още като „тъжно дърво“.

Наскоро направеното изследване на екстракт на алкохолна основа от това растение показва, че той е ефикасен като транквилант и локално обезболяващо средство, което подкрепя традиционното му използване от аюрведическата медицина.

Фитотерапевтите на Запад обикновено лекуват ишиаса с корен от дилянка за облекчаване на мускулните спазми, които често съпътстват ишиаса, и с кора от бяла върба за облекчаване на болката.

Хомеопатичните лекарства за ишиас включват Ruta graveolens, Colocynthis (за болка в седалищния нерв, която се влошава в студено или влажно време) или Mag. phos. (магнезиев фосфат – за светкавични болки, които се успокояват от топлина и влошават при кашляне).

Упражненията, показани във видеото, също са подходящи при ишиас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button