езотерика

От какво се разболяват отделните зодии? Виж им слабите места!

Астрологията, която кара едни да се усмихват, а други да й вярват, не може в никакъв случай да замести лекаря. Но тя ни дава насоки какви могат да са слабостите в здравето ни.

Все повече лекари и учени се интересуват от нея и 55 процента от европейците й вярват – с една дума астрологията е във възход.

Много отдавна астролозите и лекарите работели заедно и хирурзите пристъпвали към операция само ако небето е благосклонно. Според поверията всеки един от 12-те знаци на Зодиака управлява една част от човешкото тяло: например Овенът – главата, Близнаците – белите дробове, Ракът – храносмилателната система.

Така, който е роден под знака на Овена, е склонен към гениални хрумвания, но и към травми на главата. Фройд, който е роден под знака на Телеца (той контролира шията), починал от рак на гърлото.

Разположението на 12-те планети от слънчевата система по време на раждането влияе в друго отношение: Сатурн означава дълголетие (но и закъснения), Луната – чувствителност, Слънцето – енергия… И накрая тези планети се разпределят в 12 домове, които символизират всички страни на живота (семейство, работа, пари…) Шестият дом е свързан със здравето.

Зодиакалните знаци, планетите, домовете – ако всичко това бъде разгадано, ще разберем към какво сме предразположени. Но в крайна сметка всеки живее така, както сам реши…

Звездите ни предупреждават

Астрологията не бива да управлява живота ни. Тя е само едно от средствата да опознаем себе си и може да ни помогне в ежедневието. Ако знаем, че сме предразположени към болести на черния дроб, можем да се ограничаваме в храненето. В този смисъл звездите са предупредителен знак.

Вашите силни и слаби страни според зодиакалния знак

зодия
Зодии и здраве

Овен
Главата е най-важна
Времето ви винаги е максимално запълнено!
Пробивни сте, свръхактивни, често гениални. Не знаете почивка. Може да бъдете жертва на инциденти, да получите рани или цицини. Никога не вярвате, че сте болни, отбелязва „Здравен журнал“. Но слабите ви места са главата и мозъкът – страдате от мигрени, кръвотечения на носа и кръвоизливи.

Телец
Ценители на вкусните неща
Болестите на този знак често са свързани с храненето. Внимавайте с холестерола и с целулита! Слабите ви места са шията и гърлото: податливи сте на ангини, ларингит, болки във вратните прешлени, смущения в щитовидната жлеза. За сметка на това нямате проблеми със съня. Движете се, имате нужда от гимнастика!

Близнаци
Големи неврастеници
Вие сте въздушен тип, с крехка нервна система. Трябва да внимавате с белите дробове и раменете. Склонни сте да пушите и да пиете, за да се борите срещу стреса! Често си въобразявате, че сте болни от какви ли не болести, което се дължи на вашата свръхчувствителност.

Рак
Емоционалност и виталност
Раците са дълголетници, въпреки хилядите смущения в храносмилането или в областта на гърдите, дължащи се на емоционални стресове. Отпуснете се, починете си и правете гимнастика сутрин!

Лъв
Огнен темперамент
Болести? Те са непознати за вас. Вие сте много работоспособни, много прелъстителни, постоянно се трудите. Слабите ви места са сърцето и повишено кръвно налягане. Склонни сте към болки в гърба. Не подценявайте медицинските прегледи и не се колебайте да отделите време за почивка!

Дева
Тревожен ум
Ако проявите повече хладнокръвие, ще си спестите болестите, свързани с кръвното налягане. Слабите ви места са долната част на гръбнака и дебелото черво. Податливи сте на диарии, колики и спазми. Независимо от това сте витални – здравословните ви смущения са краткотрайни. Общувайте с щастливи хора, които да разсеят тревогите ви!

Везни
Възходи и падове
С вас човек може да има проблеми в зависимост от настроението ви, защото Везните никога не са в равновесие! Слабите ви места са кръстът и слабините, пикочният мехур и кожата. Възможни са проблеми с уринирането, болки в яйчниците (при жените) или в тестисите (при мъжете), контракции, но това рядко е сериозно. Йогистките упражнения са идеални за вас.

Скорпион
Сексуална енергия
Сексуалността е в центъра на Скорпиона, защото е източник на неговата виталност! Тя обаче е свързана с всички присъщи й патологии: венерически болести, цистити, възпаление на яйчниците (жените), хемороиди… С други думи, имате хормонални проблеми, болезнена менструация (жените) и сте склонни към инфекции (синузит и възпаление на пръстите).

Стрелец
Силно изразена любознателност
Обичате много да похапвате! И тъй като слабото ви място е черният дроб и жлъчката, рискувате да напълнеете прекалено и да имате чернодробни кризи. Други слаби места са тазът и бедрата. Изразходвате прекалено много енергия заради неуморната си любознателност. Затова внимавайте, можете да страдате от безсъние!

Козирог
Изключителна издръжливост
Вие сте стоици, издържате на болка и ще се радвате на удивително дълголетие. Слабите ви страни са костите, ставите (особено колената), косата и кожата. Често страдате от артрози, изкълчвания,дерматити. Склонни сте към заседнал живот и затова трябва да спортувате!

Водолей
Творческа импулсивност
Щастливият Водолей никога не боледува. Той винаги има нови идеи, независим е и често витае в облаците. Затова и приземяването му е тежко и може да предизвика смущения в кръвообращението, разширени вени, тахикардия, невралгии. Вашата Ахилесова пета са глезените, които лесно изкълчвате. Почивайте повече, ако искате да останете млади!

Риби
Интуитивна свръхчувствителност
Реагирате на най-малката пречка в живота по-болезнено, отколкото на физическо неразположение. Смущенията при вас са от психосоматично естество: спазми, световъртеж, запек, подуване на краката, уязвимост на различни вируси. Вашият знак символизира краката. Така че пазете се от изкълчвания и деформации на пръстите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button