езотерика

Мистериозно вярване: На каква дата се раждат хората с неспокойни души?

От векове хората по цял свят свързват небесното тяло с мистериозни вярвания и чудодейни способности.

Не е чудно, че е така, след като Луната влияе на приливите, осветява нощния мрак и е най-големият естествен сателит на Земята.

Ето какви предания и суеверия, някои от незапомнени времена, а други по-съвременни, се разказват и днес. Като мнозина продължават да вярват в тях и да ги спазват.

– Прекалено дългото взиране в Луната може да ви превърне в лунатик.

– На новолуние е най-подходящото време за засяване на семена, както и за венчавки, раждане на дете, започване на нови проекти и за отправяне на път.

– Ще предизвикате лошия късмет, ако за пръв път съзрете новолунието през стъкло или през клони.

– Да се сочи с пръст към Луната на новолуние е лоша поличба. Смята се, че това действие е обидно към съществата, които населяват Луната.

– Десетте дни след новолуние се считат за най-важни в лунния календар. Ето по малко за всеки от тях:

Ден 1: Хубаво е точно сега да стартирате проект. Ако се роди дете, съдбата ще е благосклонна към него. Но ако се разболее човек точно в този ден, това никак не е добре.

луна
Предания и суеверия за луната

Ден 2: Именно на този ден е най-печелившо да се занимавате с бизнес дела, както и да засявате посеви. Прекрасен ден е и за плаване по море.

Ден 3: Ден, който в нищо не носи сполука, така че е най-добре да не се започват нови неща и по възможност да се отложат задачите по важни проекти.

Ден 4: Това е денят, в който да се заемете с ремонти, строителство и работа по всякакви конструкции. В този ден се вярва, че е твърде възможно роденото бебе да стане политик.

Ден 5: Идеален ден за зачеване на дете. Петият ден след новолуние е и отличен индикатор за това какво ще е времето през оставащите дни от месеца.

Ден 6: Този ден е много добър за лов и риболов.

Ден 7: Съдбата ще е много благосклонна към влюбените, които са се срещнали именно на седмия ден след новолуние.

Ден 8: Това е злокобен ден за всеки, който се разболее именно на него, защото според отколешни вярвания това заболяване може да се окаже фатално.

Ден 9: Много е важно през този ден да не бъдете „докосвани“ от лунна светлина по лицето, тъй като това може да отключи лудост във вас.

Ден 10: Раждат се хора с неспокойни души.

– При новолуние преобръщането на всички сребърни монети, които имате в джоба или портфейла, ще ви помогне да удвоите парите си до края на лунния цикъл.

– Макар науката да не намира доказателства за това, от древни времена се е вярвало, че жените са по-плодовити при пълнолуние и че то може да предизвика раждане.

– Нетърпеливите момичета, които много искали да разберат кой ще е бъдещият им жених, се обръщали със специален поздрав към първата „нова луна“ за годината. Те се покланяли на луната, поздравявали и я молели да им покаже в съня им облика на бъдещия им съпруг.

– При намаляваща луна не е добре да се правят венчавки. Но този период е много добър за подстригване на косата, рязане на ноктите, както и за подрязване на дървета и храсти – тъй като така те ще пораснат още по-буйни и здрави от преди.

– За най-лош се счита периодът между два цикъла, когато на небето не се вижда никаква луна.

Източник:Жуpнaл

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button