любопитно

Македонци търсят извънземни в небето над Велес! (ВИДЕО)

Македонците настояват да са първи във всичко. Помпозните паметници в Скопие подсказват желанието на местните управници да се обвържат с някои от най-великите събития и личности от древността.

По-интересното е, че западните ни съседи поглеждат смело към възможността те да са №1 и във великите космически открития на бъдещето. За тази цел кметът на град Велес се договори с британски екип от учени да търсят заедно извънземни в стратосферата над Македония. Нищо чудно, ако се стигне до някое сензационно откритие, в Скопие да изникне и паметник на Пришълеца от легендарния едноименен филм на режисьора Ридли Скот, пише в. „Уикенд“.

На инициаторите на амбициозния проект не им е до подобни шеги. Ръководител на мисията е британският микробиолог Милтън Уейнрайт.

Неговите планове са до няколко месеца да бъде изпратен балон със специална апаратура на 40 хил. метра над земята, за да бъдат търсени микроорганизми, идващи от други вселени.

„Става дума за сериозен научен проект, който не цели издирването на летящи чинии. Откриването на дори един извънземен микроб ще бъде невиждана по рода си сензация. Не ми се иска да мечтая за подобна находка, важното е да си свършим работата и да се надяваме, че ще имаме късмет“, категоричен е шефът на проекта Милтън Уейнрайт.

Сериозният му научен подход не впечатлява по-крайно настроените уфолози, които искат неопровержими доказателства, че не сме сами във Вселената.

извънземни
Има ли извънземни в Македония?

За техен късмет подобни сигнали се появяват все по-често, а авторите им са сериозни хора, на които може да се вярва. Точно такъв е случаят с видеото, разпространено в интернет, на което се вижда как от Земята в посока Космоса се издигат гигантски ярки лъчи. Видеото е заснето от камера на Международната космическа станция.

В първите часове след излизането на сензационния материал никой от водещите учени на американската и руската космическа агенция не се наема да обясни за какво точно става дума. Нормално е при това положение да се развихрят конспирациите.

„Съвсем ясно е, че камерата е заснела излитането на неидентифициран летящ обект от земната повърхност. Обемът на лъчите подсказва, че става дума за машина, която не е произведена от човешка ръка. За огромно наше съжаление колегите от НАСА добре са се потрудили върху видеоматериала, изрязвайки момента, в който се вижда самото НЛО. Те продължават да робуват на схващането, че земляните трябва да бъдат оставени в неведение относно случващото се извън пределите на планетата ни“, твърде емоционален е уфологът Марк Борстън.

Мнението му съвсем не е глас в пустиня. Учени от различни области твърдят, че правителствата на космическите сили нарочно филтрират потока на информация, за да не стряскат съня на своите поданици.

Сякаш за да опровергаят подобни обвинения, от НАСА съвсем наскоро пуснаха нов видеоматериал, заснет отново от камера на Международната космическа станция. На заснетото на 3 август видео се вижда загадъчно розово кълбо, което се мърда в пространството. Една от теориите е, че извънземен кораб се е приближил опасно близо, за да разгледа нашата космическа станция. Никой от НАСА не се нае да коментира какво точно събитие е било заснето в околоземната орбита.

Коментаторите без капка въображение отсякоха, че става дума за природно явление.

„Твърде много необясними природни явления ни се случват напоследък. Съчувствам им на колегите от НАСА, които се чудят какви глупости да измислят, за да оправдават срещите ни с посетителите от други планети. Много по-лесно би било да се съберем всички и да съсредоточим усилията си към осъществяването на контакт с извънземните, отколкото да ги крием като скелети в гардероба“, категоричен е изследователят на космическото пространство Анатолий Тимошчук.

Разбира се, самите извънземни лесно биха могли да оповестят своето съществуване, ако решат, че това ще им е от полза. Засега обаче те предпочитат да действат задкулисно, ако наистина съществуват разумни същества, които са се добрали до нашата планета. Възможно е пришълците да осъзнават какъв хаос ще настъпи на Земята, ако получим достатъчно красноречиви доказателства, че вече имаме гости от Космоса.

„Те искат да ни помагат, но желаят да останат в сянка. Може би така наистина е по-добре за всички. Не сме готови да ги посрещнем, както подобава. Нищо чудно нечий нервен пръст да натисне червеното копче и да изстреля ракетите. След това ще е твърде късно да поправим стореното“, включва се в общия дебат и бившият астронавт Едгър Мичъл. Той е шестият човек, стъпил на Луната по време на американската мисия „Аполо 14“. Американецът тези дни повиши интереса към собствената си персона с признанието, че знае за идването на извънземни на нашата планета.

„Много високопоставени американски военни биха могли да потвърдят думите ми. Извънземни са били засичани по време на първите ядрени опити, осъществени от нашите специалисти. Дошли са да проверят какви са военните ни възможности и дали сме достатъчно глупави да унищожим собствената си планета.

Правим огромна грешка, че сме се вторачили в собствените си проблеми и възприемаме света като нещо, което ни принадлежи. Очевидно е, че сме част от един космически организъм и вероятно по-висшият разум няма да ни позволи да унищожим всичко, което се е развивало милиони години“, заявява Едгър Мичъл. Никой от високопоставените лица, за които той говори, не пожела да потвърди думите му. От НАСА дори се почувстваха длъжни да го опровергаят.

„Едгър Мичъл е велик американец, но ние не бихме могли да потвърдим последните му публични изяви. Това си е негово мнение, което по никакъв начин не отразява позицията на американската Космическа агенция“, се казва в официалното изявление на НАСА.
https://youtu.be/9fWouaCr-TY

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button