светско

Луна направи шокиращи признания след „ВИП Брадър“!

Луна, как се чувствате извън Къщата? Сега, когато сте навън, учудват ли ви някои публикации по ваш адрес?

Изобщо не ме интересуват някои неща. Аз направих много хора милионери. Влязох в Къщата с ясното съзнание къде отивам и какво ми предстои.

Уважавам поканата на продуцентите и им благодаря за този експеримент, който извърших със себе си. Човек като мен, който умишлено се е дистанцирал от сцената и живее в хармония, какъв интерес ли е предизвикал в хората от екипа на „ВИП Брадър“, че да го поканят?

Това, че месеци наред показвах гражданската си позиция на жълтите павета, когато откраднаха парите на стотици хиляди вложители от КТБ, ли е причината? Попитах ги, разбира се, продуцентите защо ме искат, при положение че съм фолк антика и не живея в България.

Аз искам спокойствие, не се натрапвам на публиката и не обикалям денонощно като генерал Атанасов от студио в студио. Съгласих се да участвам в шоуто и заложих себе си – сам самичка срещу всички. Дори не бях посочила в договора си някой, който да ме защитава.

Ако исках, щях да повикам най-добрите в бранша да ми бъдат застъпници, но това щеше да попречи на цялостния ми експеримент. Исках сама да се справя с всичко и успях, бях брилянтна. Дадох възможност на всички да се бъзикат, да ме хвалят, мачкат и да ме вдигат на пиедестал. Накрая самите те вместо да ми извадят очите, ми изписаха веждите. Цяла България сега говори само за Луна.

Факт е, че мнозина ви обсъждат…

Спекулациите продължават, което не е обяснимо за мен. Аз всъщност показах, какъв е реалният живот и неслучайно играта „Биг Брадър“ е най-великата, защото тя противопоставя хората, виждаме какво представляваме самите ние и какво трябва да коригираме в себе си.

Моята стратегия е измислена от три 25-годишни момчета. За 4 часа вкъщи ми помогнаха да я направя. Една седмица съм репетирала пред огледалото действията и позите си, преди да вляза в шоуто. Мисията ми е изключително успешна. Аз не разкрих нищо от себе си, аз съм книга, която всеки може да мечтае да прочете.

Кои според вас са истинските ВИП персони в Къщата?

Няма такива и аз го показах. Истината е това. Не видяхте ли Здравко как обиждаше? В един момент моето мълчание ги дразнеше, защото не можеха да ми разкриват ходовете. Аз съм победителят в тазгодишния „ВИП Брадър“. Неслучайно в момента, в който излязох от шоуто, ме нарекоха велика, феномен.

Луна Вип Брадър
Луна

Казаха и че „ВИП Брадър“ е осиротял без мен. Не съм влязла във формата, за да създавам приятелства. Влязох, защото взех определен хонорар и за да направя това, което и сторих. Саможертвах се, иронизирайки себе си и минавайки през различни превъплъщения. Показах, че куцо, кьораво и сакато влиза в попфолка, а защо там да няма и една истинска певица.

Ще заведете ли дело за обидите, които ви бяха нанесени в Къщата?

Не, разбира се. Може да съм се възмутила и да съм изказала мнението си, но не желая да познавам хора, от които се срамувам, или пък да си губя времето с дела. Никога не са ме нападали и обиждали така, както в шоуто. Всичко това обаче си го понесох. Нямаше как иначе, тъй като се бях жертвала.

Учуди ли ви, че вие напуснахте шоуто, а не Кичка или дует „Ритон“?

Аз влязох с всички и излязох, когато пожелах. Не е случайно, че отказах мисията и направих Джино известен. Така хората го забелязаха с този нов за него имидж. Аз всъщност му направих едно голямо добро – да заприлича на човек, а не да се окачествява като Мики Маус.

Вие ли бяхте най-искрената от съквартирантите?

Аз бях такава, каквато съм, във всички образи и превъплъщения. Жертвах се в тази умишлено подготвена провокация, която изисква остър ум, постоянство и желязна дисциплина. Поставила съм си щит, да не ме докосват всички тези негативи. Кой друг би издържал да го нападат и обиждат денонощно?

Шегувахте ли се, когато казвахте на съквартирантите ви да ви наричат „Сталинке“, „царице“ и „госпожице бъдещ президент“?

Това беше игра, за да видя как ще реагират. Казах им дори: „Наричайте ме селско момиче, нека бъда аз лошата. Вие сте добрите, ВИП-овете!“ (смее се). Използвах в Къщата 3-5 епитета, от които се срамувам, защото тези думи не са в речника ми. Нямаше начин обаче да не ги употребя, тъй като това включваше моят експеримент.

Паднах им на нивото, за да видя съквартирантите как ще реагират. Хванаха се за това, а не за моята добронамереност. Аз им дадох всичко и се изолирах. Те дори и това не разбраха. Давах им възможност да правят каквото искат до момента, в който аз не решавах друго.

Защо влязохте в шоуто с фолклорна носия и пеехте народни песни?

Идеята си беше изцяло моя. Тоалетът, с който влязох, има сериозна история. Той е единственото копие на този на царица Йоанна и е на 80 години. Царските пръстени са ми наследствени. Автентични са, над 150-годишни. Исках да покажа древността и историята, използвах трибуната максимално – чрез дрехи, провокации…

Неслучайно казах, че не съм използвала целия си капацитет. А не го използвах, защото нямах добри играчи срещу себе си. Искаше ми се да направя нещо повече, да забавлявам зрителите. Това е шоу, трябваше да има веселба.

Чрез различните орнаменти на дрехите си се опитах да обединя по някакъв начин нациите – освен българските тоалети и акценти, имах и такива от Азия, от Турция, подаръци от роми, от Австралия… Съчетавах ги умело като цяло. Моето превъплъщение и шоу беше за интелигентните хора.

Искахте да се омъжите за Бойко Борисов, а получихте имитация на премиера от Ненчо Балабанов…

Разбрах, че не е Борисов. Никой не може да имитира г-н премиера, но все пак комплименти към актьора. Имах симпатии към министър-председателя ни, наблюдавайки го през годините като гражданин на република България, който гласува…

Говори се, че сте изгоряла със 116 милиона евро в КТБ…

Говори се… Говори се също така, че имам отношения и с най-великия турски бизнесмен, което категорично не е вярно (смее се). Шейхове, принцове – това са митове, които съм прочела през годините за себе си. Дори в „На кафе“ си показах личната карта, за да се види ясно и точно, на колко години съм. Никога не съм си крила възрастта.

Аз и Лили Иванова ще бъдем вечно млади. Не мога да разбера, какво се иска от мен, та да го дам. Не може непрекъснато да ми се навлиза в личното пространство и да ме питат кой е мъжът до мен и какви пари имам. Надраснала съм годините си. Знаех, че до 40 трябва да оправя живота, за да може аз и хората около мен да живеем нормално.

Много съм прозорлива и онези, с които съм работила през годините, са го разбрали. Относно Цветан Василев – никога не съм виждала този човек и не го познавам лично. Зная със сигурност, че е помагал на много колеги, които за съжаление не видях да си изказват граждански позиции.

Не знам защо е това разделение. Когато сме на маса, сме велики, а има ли проблем, се разделяме. Познавам много известни хора в България и по света, но никога не съм си правила пиар с това.

Заплашвана ли сте заради позицията си за КТБ?

Да, но не агресивно. Чрез съвети…

Гласувахте ли на местния вот на 25 октомври?

Да, гласувах. Пуснах празна бюлетина в знак на протест. Оттук нататък ще гласувам само и единствено за себе си.

Наистина ли ще влизате в политиката?

Аз съм момиче от народа и съм на страната на обикновените хора. Майка ми е с минимална пенсия, а и голяма част от възрастните артисти са така – изнемогват. Нямам протекцията на някой олигарх и никога не бих се продала, за да бъда манипулирана. Не съм подкупна.

Ако мога да направя нещо за хората, то ще бъде чрез дела. Но дали ще ми се разреши, не знам. Експертите казват, че всичко в България е уредено предварително и никой няма да ме допусне. В момента, в който стана заплаха за някого, ще ме изкарат луда или… Бъдещето на страната е зад граница. Защо не се задържат младите тук?

Вярно ли е, че сте лежали в лудница?

Аз съм напълно нормален човек. Колкото до тези публикации, знам, че всяко чудо продължава три дни. Не можаха да ме опорочат. Вместо да ми извадят очите, ми изписаха веждите. Който копае гроб другиму, сам пада в него. Човек съм, който прави на мравката път. Влизайки в Къщата, се жертвах, за да си направят някои рейтинга и въобще не съм мислила за последиците. Чист човек съм.

Какво ще ми направят? През 2000 г. забраниха да излезе моят албум. И какво ми направиха? Според мен имаше политическа поръчка – да бъда злепоставена и да нямам шансове в политиката, хората да ми нямат доверие… Но стана точно обратно. Какво ще ми сринат? Имам смелостта и самочувствието да изляза и да кажа коя съм, да кажа, че нямам пари да си купя пост, но мога да се боря до последно.

Ако медиите искат промяна, нека да ме подкрепят. Никой не може да промени моето мнение и отношението ми към народа, който безкрайно уважавам. Градивен човек съм и не разделям. Напротив – обединявам. Уважавам два пъти повече хората срещу себе си, това ми е възпитанието. А когато сгреша, мога да се извиня. Изкарах извън равновесие всички в Къщата и те си показаха злобата. Други са лудите.

Как ще коментирате спекулациите, свързани с името и произхода ви?

По лична карта се казвам Луна. Мисля, че казусът относно моето и име и това, че съм българка, е изяснен. Говоря и пея на много езици. В това се изразява професионализмът.

Близка ли сте с Наим Сюлейманоглу?

Да, прекрасен човек. Приятел ми е също Янко Русев, който като мен е от Шумен. Тодор Колев ми беше съсед в София, Мустафа Чаушев ми е близък… Мустафа беше човекът, който през 2000 година ме заведе в Турция. Там ме посрещнаха като царица. Впрочем в Турция винаги ме носят на ръце.

Има ли мъж до вас?

Има, разбира се, от 10 г. сме заедно. Заможен е, но за да застане до смела жена като мен, се е доказал през годините. Докато съм певица, не мисля, че трябва да се разкривам повече. Нека не ми се навлиза в личното пространство.

Виждате ми се доста отслабнала…

Винаги съм била много слаба – 50-53 килограма. В момента съм около 49. В Къщата отслабнах, защото почти нищо не ядях. Причината е в специалния режим на хранене, който водя в реалния си живот. За мен храната е удоволствие и ритуал. Не се тъпча, за да си напълня стомаха.

Имате ли пластични операции?

Да, една. Талията ми е много тънка – 58 сантиметра. Махнала съм си плаващите ребра. Зъбите ми са диамантени – от цирконий. Взех тази стилистика от холивудските звезди, най-вече от Майкъл Джексън. Но самата промяна я извърших в България.Тук имаме много добри дентисти и зъботехници. Зъбите ми струват 5-цифрена сума.

Защо през цялото време в Къщата носехте косата си на опашка?

Това стана обект на голям интерес… Естествената ми коса е дълга до кръста, колкото и допълнителната, която слагам. Прибягнах до тази прическа, защото е хигиенична и лицеприятна. 20 години съм била с дълга коса и съм имала един и същ имидж – със спуснати кичури. Исках този път да е различно.

Източник: „Уикенд“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button