любопитно

Колко добре трябва да знам немски език, за да започна работа в Берлин?

Работа в Берлин е притегателна сила за хиляди българи годишно.

Много хора обаче поемат риска и заминават отвъд граница напълно неподготвени, като се надяват, въпреки липсата на качества и професионална подкрепа от изпращаща фирма, да намерят подходяща работа.

Не е изненада за никого, че част от нужната подготовка за работа в Берлин са и познанията по немски език.

Важно е да можете да се представите, както и да водите спокойно разговор със своя пациент. В допълнение към това във ваш плюс е да успявате да се справите сами в различните обстановки, в които ще попадате – магазин, летище, работа с домакински уреди и прочие.

В днешно време на помощ могат да ви бъдат различни приложения на смартфона и дигитални преводачи, но те не бива да са единствените неща, на които разчитате.

Защо е важно наличието на познания по езика, за да започна работа в Берлин?

работа в Берлин
Искате да работите в Берлин?

Адекватната комуникация с пациента и неговите близки е от ключово значение за качественото и навременно изпълнение на задълженията на всеки болногледач и социален асистент.

Познанията по друг език често са неприложими в подобна ситуация. Promedica24 ще обърне внимание на заболяването на вашия пациент и думите, които трябва да знаете, за да разпознавате неговите оплаквания, болки и желания по-лесно;

Важно е да умеете да водите елементарен разговор в ежедневна обстановка, тъй като голяма част от задълженията на пациента (пазаруване, контакт с личен лекар, административни задължения) попадат в обхвата на вашата длъжност;

Дори оскъдният набор от лексика и възможността за водене на базов разговор се изискват, за да може пълноценно да се потопите в атмосферата на града и страната.

Социалните контакти и разговорът с местни са най-добрият начин за интеграция, която е нужна на всеки работещ там, далеч от близки и родина;

И последно, но не на последно място – при работа в Берлин или друг град в немскоговорящата страна важна е самоувереността на всеки болногледач/социален асистент. Това качество проличава както при подбора на кадри, така и в изпълнение на по-нататъшните задължения.

Преди заминаване за работа в Берлин екипът на Promedica24 ще провери вашите познания, но освен това може да ви предостави и възможност за курсове, които спомагат за повишаване нивото на немски език. Това се прави с цел да се вдигне качеството на предлаганата услуга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button