новини

Карък гушна 100 000 лева вместо 10 милиона!

Карък гушна 100 бона от Националната лотария, след като позна и шестте цифри в играта за Големия джакпот, но не улучи страната на монетата.

Така мъжът се размина на косъм с рекордната сума от 10 400 000 лв.

Макар реално наградата да не е спечелена, това е първата уцелена шестица в историята на предаването.

Според правилата обаче числата не са достатъчни, а след като ги отбележи, участникът трябва да маркира „ези“ или „тура“.

Именно това се оказало спънката пред столичанина, който е заложил на неправилната страна, съобщава „Телеграф“. Неговият пропуск обаче добави нови 200 хиляди лв. към печалбата, с което сумата набъбна до 10 600 000 лв.

Шанс

Фишът на играта съдържа четири колони, като във всяка от тях са изписани числата от 1 до 47.

Играчът може да попълни само една колона или всичките четири, за да увеличи шанса си за успех. Каръкът е пуснал своя фиш на стойност 4 лв. в Лото пункт в София.

Национална лотария
Карък взе 100 бона от Националната лотария

Сумата, която той е заплатил, е за две попълнени колони.

В едната от тях мъжът е отбелязал печелившите числа, изтеглени в сряда, които са 5, 10, 21, 30, 34 и 46. Като страна на монетата обаче той е избрал „ези“, а печелившата се оказа „тура“.

На фишовете има заложена опция, според която участниците могат да изберат и двете страни. Така те си гарантират, че ако са улучили вярната цифрова комбинация монетата няма да им коства голямата печалба.

Тази екстра обаче се заплаща с левче отгоре. Изцяло попълнен фиш с четири колони и опцията „Ези и тура“ излиза общо 8 лв.

Участници

Така ако столичанинът бе заплатил само два лева повече, колосалната сума щеше да бъде негова и той щеше да спечели 10 милиона за 6 лева вместо 100 хиляди за 4 лв.

Именно по този начин са постъпили четирима участници в тегленето, които обаче са познали 5 от нужните 6 числа.

Щастливците са от Хасково, Елин Пелин, Велико Търново и Враца, а сумата, която са спечелили, е 6000 лв. Общо 16 човека са познали пет от числата на тегленето в сряда, като половината от тях са улучили и страната на монетата.

Те са грабнали по 5000 лв. и вече празнуват печалбите си в Долни чифлик, Ямбол, Пловдив и Бобов дол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button