любопитно

Какви са най-странните рекорди във Фейсбук?

Профилите на Facebook и Instagram в двете мрежи са рекордьори по харесвания.

В ерата на смартфоните и социалните мрежи почти всичко се измерва с това кое колко харесвания и фенове има. Ако нямаш достатъчно актив от тези двете, значи не си никой в интернет.

Двете социални мрежи със сигурност са повелителите на интернет пространството, като Facebook е няколко стъпки напред. Всъщност самият Facebook е победен от страницата на своя апликация – Facebook for every phone (Фейсбук за всеки телефон – бел.авт.), която има 516 млн. харесвания, в сравнение със 160-те милиона на отрочето на Марк Зукърбърг.

Профилът на Instagram пък съвсем скоро ще се сдобие със 100 милиона фенове, които първи ще виждат най-красивите снимки, качени в мрежата. Третият хегемон сред мрежите Twitter пък е доста назад в класациите по харесвания с едва 45 милиона. След самите мрежи в класацията се нареждат различни личности, като в топ 10 на на Instagram влизат всички членове на фамилията Кардашиян, като Ким е първа.

Във Facebook пък най-харесван е Кристиано Роналдо с 104 милиона харесвания. След него са Шакира, Вин Дизел и Кока-Кола. Кейти Пери е най-оборотна в Twitter, като е успяла да събере над 70 милиона последователи. Дори президентът на САЩ Барак Обама има по-малко от нея, и то с цели 10 милиона.

Рейтинг

След рекордите по лайквания мрежите си мерят и рейтинга, точно както и телевизиите. Facebook и тук може да се похвали с победа – тази седмица в един и същ момент в мрежата бяха влезли 1 милиард души.

На страницата на мрежата дори добавиха събитието като важна стъпка от живота на компанията и илюстрираха със снимка на хора, пускащи стотици хартиени фенери едновременно. пише в. „Телеграф“.

фейсбук
Фейсбук е най-голямата социална мрежа в свет

„За първи път 1 милиард души използваха Facebook в рамките на един ден. Един на всеки седем души по света е използвал Facebook, за да си общува с приятели и роднини“, написа 31-годишният главен изпълнителен директор Марк Зукърбърг.

В началото Зукърбърг се надяваше в мрежата да се включат 4-500 души, днес празнува 1 милиард заедно едновременно. Това е и една от причините Forbes да определя Марк като 10-ия най-богат човек в света с лично състояние в размер на 39,4 млрд. долара.

Лично

Потребителите на всяка мрежа пък са приели за лично предизвикателство да правят рекорди за коментари, качени снимки и всякакви други действия, които могат да извършат в социалните мрежи. В центъра на борбата за най-известната снимка в Instagram очаквано стоят Ким Кардашиян и сестра й Кендал Дженър. Наскоро 19-годишната Кендал качи своя снимка, на която е с бяла рокля и е легнала на земята.

Кичурите на разпиляната й коса пък са завити във формата на сърчица. Снимката за отрицателно време събра над 3 милиона харесвания. По този начин Кендал успя да победи сестра си в собствената й игра за известност в мрежата. Преди да се появи по-малкият й клонинг, Ким Кардашиян държеше рекорда за най-харесвана снимка – тази от сватбата им с Кание Уест. Тя успя да събере една 2,4 млн. харесвания и то за доста повече време.

Най-големият си оборот от качване на снимки пък Instagram отчита на Деня на благодарността през 2012 г., когато са качени 10 милиона снимки. Статистиката показва, че тогава във всяка секунда са се появявали около 226 снимки на пуйки и семейни вечери.

Обикновено Instagram получава по не повече от 5 милиона снимки на ден. И въпреки че това е мрежата, ориентирана към снимки и нищо повече, Facebook успява да я бие и по точки и в това – отрочето на Зукърбърг увеличава базата си данни с над 300 милиона снимки всеки ден.

Странно

За странен рекорд от обикновен потребител пък се счита постижението от 40 публикации за минута във Facebook. Друг пък е успял да сръчка свой приятел 5 пъти за 3 секунди. Кейлъб от Австралия е един от най-креативните потребители, като е накарал приятелите си цяла нощ да качват снимки от тяхното купонясване.

Така групата от 7 души е успяла да постави рекорд за най-много качени снимки в Instagram за една нощ – 574 снимки. Потребител на мрежата за геймъри Steam пък е получил 4455 за ден, без да се броят рекламите.

Малко странен рекорд са поставили и Даниел Ролман от Канада и 23-ма негови приятели. Те едновременно са погледнали монитора, на който е била отворена публикация в социалната мрежа Tumblr.

Потребителите на Twitter пък се състезават кой ще успее да напише най-много имена на различни неща в публикациите, които може да са едва 140 знака.

Така например индиецът Сам е успял да изреди 31 столици в света само за един туит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button