Цветя

Как да превърнем дома си в есенна приказка? /чудни идеи/

Украсяването на дома винаги носи със себе си уют и красота. Далеч не е необходимо това да се случва веднъж в годината около коледните празници.

Напротив – всеки сезон идва със своя уникален почерк, който лесно може да се пренесе от природата вкъщи.

Трябва само да уловим отличителните му белези и да ги преплетем в интериора.

В този ред на мисли есента ни подарява истинско богатство от подръчни материали. Пъстроцветни листа, лешници, орехи, царевица… каквото ви дойде наум. Всичко това може да бъде акцент в стаите на вашето жилище.

Продукти

Ето защо първата ви работа е да се разходите в някоя градинка или парк и да си съберете необходимите неща. Уикенд на село също ще свърши чудесна работа, особено по отношение на продуктите, с които ще сътворите есенната си украса, пише „Телеграф“.

Царевичните кочани са задължителен „атрибут“, защото с тях има десетки неща, които можете да направите. Ако използвате само зрънцата, можете да ги насипете в различни купички или стъклени чашки и да ги разпръснете из дома си.

За да се получи още по-цветно, добавете грах и кафяв боб или леща. От самите кочани пък можете да направите декоративна ваза. За тази цел използвайте лепило и конопени въжета.

идеи за есента
Чудни идеи за есента, сн: YouTube

Залепете изправените кочани един до друг така, че да образуват кръг. След това на няколко места увийте с въже. В кухото празно пространство подредете клони с есенни листа, шипка или букет от цветя.

На същия принцип можете да си изработите и венец за входната врата. Такъв обаче се получава чудесно и от шишарки, борови клонки, лешници, орехи, кестени или малки люти чушки, а защо не и всички тези неща накуп.

Композиции

Направете си есенни композиции на видни места в дома. Използвайте въображението си, оцветете шишарките с бои в различни цветове,а изсъхналите листа превърнете в произведение на изкуството. Залепете ги върху буркани или направете с тях картина.

За тази цел вземете бял лист и с молив нарисувайте например дърво. След това с помощта на ножица и лепило покрийте празните места между контурите с есенните листа.

Ако това ви се струва прекалено пипкаво, може просто да поставите по едно красиво листо в няколко рамки. След това ги закачете на стената. Не по-малко ефективна е и украсата със стари чадъри. Оставете ги сгънати и ги използвайте като ваза. Наредете в тях различни клонки, листа или цветя.

Увийте дръжката с единия край на корда и забийте пирон в стената или в тавана, за да „увесите“ чадъра на него. Звучи много просто, но всъщност изглежда прекрасно. Същото нещо можете да направите и със стари ботуши.

Детайли

Обърнете специално внимание на детайлите, защото те завършват красивата картинка и още повече спомагат за уюта в украсения и преобразен дом.

Нанижете няколко листенца на примки и ги закачете за полилея или пък направете с тях гирлянд.

Ако ги залепите върху по-дебел картон пък, ще се получи страхотна подложка за чаши. На същия принцип можете да си направите и декоративна стелка пред вратата.

Просто купете от магазина парчета вата и налепете върху тях есенните листа. Създайте „пръстен“ за салфетки с помощта на жълъди, нанизани върху конец. В случай пък че сте достатъчно сръчни, можете да се заиграете дори още повече.

В интернет е пълно с предложения как да си създадете човечета от лешници и кестени. Трябват ви само малки очички, направени от бели и черни кръгчета, както и клечки за зъби.

Макар и съвсем мънички, тези ръчно направени неща със сигурност няма да останат незабелязани, а дори – напротив, ще приковават вниманието на вашите гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button