любопитно

Ето как Instagram може да разреши проблемите ти!

„Оплачи се на арменския поп“ отдавна е отстъпило място на „Оплачи се в интернет“, с тази разлика, че интернет и в частност социалните мрежи наистина могат да ти разрешат проблема.

В това отношение Twitter и Instagram са истинските играчи и хората все по-често усещат силата им.

19-годишният студент Хънтър Джобинс сам се е убедил, че мрежата може да върши чудеса. В случая да те зарие с шоколадови десерти…

Хънтър паркирал колата си пред общежитието и я оставил отключена в началото на миналата седмица. В нея бил оставил десертче Kit Kat, но като се върнал да си го вземе, установил, че някой го е изял преди него.

На мястото на десерта имало извинителна бележка: „Обожавам тези десерти, така че като установих, че колата ти е отключена, просто не се сдържах. Не съм взел нищо друго. Бях гладен, съжалявам“.

В началото Джобинс бил доста разочарован, че някой е влязъл в колата му, пък и че му е взел десертчето, което си пазел за по-късно. В същото време обаче му било и смешно, така че снимал писмото и го качил в Twitter. „Не може да си ядосан дълго време, след като прочетеш нещо подобно“, споделя през смях момчето.

Приятелите му веднага се обзаложили, че публикацията му ще събере доста лайкове и ще бъде споделена хиляди пъти.

„Аз казах, че ще има 60 000 лайка, а той ги беше минал още на другата сутрин“, разказва съквартирантът му Аарън Мейър. Публикацията на Хънтър всъщност се е сдобила с 500 000 лайка и 200 000 споделяния.

Сред потребителите харесали публикацията му са и самите Kit Kat. Те толкова много се развеселили от историята, че веднага съзрели добра възможност да си направят отлична реклама.

Инстаграм
Забавни случки в Инстаграм

„Свързаха се с мен и ми предложиха да ми възвърнат загубите, като ми подарят безплатен десерт. Веднага се съгласих.

На другия ден дойдоха с 6500 десерта“, смее се Хънтър. Момчето напълнило до горе цялата си кола с шоколад и раздало половината опаковки в кампуса, на състудентите си, пише „Телеграф“.

„Все още нямам идея кой е крадецът, но много бих искал да споделя славата с него. Ако следи историята, ще се радвам да се появи и да похапнем индустриални количества шоколад заедно“, добавя доволно Хънтър.

Въпреки че повечето американци бяха заети да създават смешни картинки по повод изборите и новия си президент, голяма част от потребителите на Twitter хванаха вълната с безплатните десерти и се опитаха и те да получат нещо безплатно.

Така за седмица в мрежата се завъртяха над 300 различни бележки, написани с разкривен почерк, „оставени“ в коли „Откраднах двата милиона долара, които стояха на таблото.

Бях гладен и съжалявам“; „Взех къщата ти, защото много ми хареса, не съм пипал нищо друго. Бях гладен и съжалявам“ и др.

Фирмата за шоколадови десерти беше отбелязана на всяка публикация, с надеждата, че ще склонят да отделят по някой милион и за другите си фенове.

Почти толкова великодушни са и международната фирма за пици Domino’s. Един от нейните служители качи във Facebook трогващо видео, на което разказва за своята депресия, за големия бакшиш, който е получил преди малко, и как работата му помага всеки ден.

От Domino’s веднага реагирали, като дадоха на своя служител безплатна пица за година напред. Тяхна клиентка пък получила вместо пица пачка с 5000 долара в кутията за доставки.

Жената веднага се свързала с компанията, откъдето обаче не й обърнали много голямо внимание. Затова тя пуснала снимка на кутията и парите в мрежата.

Публикацията й бързо набрала забележителна популярност и от Domino’s се свързали с нея още на другия ден. За благодарност за съвестността й също я оборудвали с безплатна пица за цяла година.

Неколкократно през последните 5 години пък клиенти са се оплаквали в мрежата от менютата в Burger King и McDonalds – „Забравиха ми картофките“, „Паят нямаше пълнеж“ и т.н. Това ги урежда с бургери и картофки за година, две или дори до живот. Зависи колко са прегрешили.

Потребителите на Instagram пък знаят, че ако се снимат достатъчно често с любимата си марка и винаги я отбелязват в публикациите си, то със сигурност ще получат безплатни мостри на продуктите им. Тук говорим за всякакви стоки – козметика, дрехи, обувки, хранителни добавки, техника – всичко.

Ако сте достатъчно напористи и редовни в мрежата и ако снимките ви изпълняват основните условия – филтри, композиция и прочее, то подаръците са ви в кърпа вързани.

При онези, които се вманиачават твърде много, дори може да получите предложение за договор и да започнете да рекламирате продукти в Instagram професионално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button