новини

Екшън! Касоразбивачи изнасят 2 каси с пари, простреляха охранител

Четирима професионални касоразбивачи простреляха охранител, докато се опитваха да изнесат две каси с пари от дилър на БМВ.

Екшънът се разиграл около 3,30 сутринта в петък. Извършителите спрели „Ауди” А6 комби до входа на фирма „Дару кар“ на ул. „Илия Бешков“ 2 в столичния квартал „Дружба“. Компанията има оторизиран сервиз на немската марка коли.

Предлага и автомобили нови и втора употреба, както и аксесоари на БМВ като часовници, тениски и велосипеди и извършителите се надявали на голяма плячка.

Трима от тях с маски на лицата слезли от аудито си и тръгнали да разбиват централния вход, докато шофьорът им останал да наблюдава района. За броени минути бандитите разбили вратата, след което се вмъкнали в шоурума и магазина.

Плячката

Едната каса била малка и я изнесли за секунди, товарейки я в багажника, информира „Телеграф“.

След това се върнали за втората, която се намирала в специално помещение. Наложило им се да разбият две врати, за да стигнат до него и тръгнали да я влачат.

През това време обаче алармата се задействала, разказват неофициално пред „Телеграф“ охранители.

кола пожар
Кадър след пожара, сн. Канал 3

Три поста с гардове, разположени около сградата, пазели стоката на „Дару кар“. Първият охранител, намиращ се в будка вляво от централния вход, отишъл да види какво се случва.

Установил, че вратата е разбита, върнал се в будката си, за да отключи касата и да извади пушка помпа с гумени патрони. Гръмнал два пъти предупредително във въздуха, при което тримата крадци зарязали голямата каса и хукнали към аудито.

В този момент обаче на помощ се притекъл втори охранител – Радко Любенов, който е бивш служител на МВР, разказаха негови колеги.

Мъжът се изпречил пред колата на бандитите и опитал да стреля предупредително, но двата патрона паднали от цевта без да гръмнат. В този момент по него открил огън шофьорът на касоразбивачите.

Изстрелите

Той изстрелял 4 куршума най-вероятно от 9-милиметров пистолет „Люгер“, като един от тях пронизал 60-годишния Радко в предмишницата, раздробявайки костта му. Веднага била извикана полиция и линейка през телефон 112. Раненият бил откаран в Окръжна болница в стабилно състояние и му предстои операция.

През това време апашите подкарали към квартал „Сердика“, където 40 минути след обира спрели аудито и го запалили. По пътя успели да разбият малката каса, в която обаче имало само 3565 лв. В голямата, която изпуснали, плячката била над 30 000 лв. Впоследствие криминалисти намерили овъглената кола със сейфа вътре.

От пламъците изгорял напълно и съседен автомобил, а други два били частично опожарени. Вчера пред сградата на „Дару кар“ личаха капки кръв от раната на Радко, а едното стъкло на шоурума беше надупчено от куршуми. От фирмата отказаха коментар за случилото се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button