светско

Депутатка към Виктор Николаев: Оставете ме да си доизям баничката!

Виктор Николаев е известен сред колегите си като работохолик. Дори раждането на дъщеричката му Дара не успяло да секне журналистическия му ентусиазъм.

По това време – преди 8 години, водещият на „Здравей, България” все още работил в БНТ и проследявал процеса срещу българските медици в Либия.

Когато Дара се появила на бял свят, той отпътувал за либийската столица Триполи по спешност и зарязал бебето и жена си два дни след раждането.

„Получи се неприятна ситуация, но вече имах издадена виза и билет. Реших, че щом съм поел ангажимент, трябва да замина”, разказва Виктор. С половинката му Людмила Железова всеки ден се чували по телефона, но това не могло да компенсира липсата му. Тя така и не успяла да прости на мъжа си, че я е зарязал в този важен момент вместо да изпрати свой заместник на пътуването.

Люси също се занимава с журналистика и има дългогодишен стаж в БНР. Тя е с десетина години по-голяма от Виктор, но според него разликата във възрастта никога не е била пречка за тяхната връзка.

„Влюбих се в нея още в първия миг, в който я видях!”, откровеничи екранният партньор на Ани Цолова.

В медийните среди обаче се шушука, че любовта била последното нещо, което ръководело Виктор в избора на партньорка.

Говори се, че той избрал по-възрастна жена със солиден журналистически опит, за да може покрай нея да се уреди на хубава работа в някоя медия.

Когато Людмила забременяла, с Виктор крили до третия месец от суеверие.

„Не искахме никой да знае, първите месеци от бременността са рискови и всичко може да се случи”, спомня си водещият.

Бебето Дара се появило на бял свят на самия рожден ден на Виктор – 15 декември.

„По-хубав подарък от това надали можеше да получа“, разказва той.

Скоро след това обаче водещият на „Здравей, България” решил, че предпочита да гради кариера, вместо да дундурка бебе, пише в. „Уикенд“. С отегчение се прибирал вкъщи, заявявайки на жена си, че непрекъснатите детски крясъци му пречат да бъде пълноценен в работата си.

Така скоро малката Дара била заточена при баба си Денка в Бургас, а после при родителите на Виктор – Роси и Николай, в Разград. Бабата и дядото с готовност поели грижата за момиченцето, дори настоявали тя да посещава детска градина в провинциалния град. Николаев нямал нищо против, но жена му Людмила тропнала с крак и тогава си прибрали детето обратно в София.

„Какво толкова – Разград е прекрасно място, а и уикендите ще пътуваме до там и ще сме заедно”, оправдавал се Николаев пред приятели. Изтъквал още, че в провинцията е много по-спокойно, отколкото в столицата и самият той е имал незабравимо детство, което преминало в каране на колело и игри на криеница.

Най-яркият спомен на журналиста от онези години е свързан с детска кола „Москвич 412”, която дядо му Иван донесъл от Москва. Такива играчки тогава били рядкост, затова малкият Виктор криел от приятелите си скъпата придобивка.

Не излизал да я кара пред блока, наслаждавал й се само вкъщи. С дядо му обичали още да ходят на кино, където гледали любимата анимация на водещия – ,,Ну, погоди!”.

Още като дете Виктор заявил желанието си да се занимава с журналистика. Записвал своя версия на прогнозата за времето и след това я пускал на баба си.

Възрастната жена вече не била добре със слуха и вярвала, че наистина слуша прогнозата по радиото. Екранният партньор на Ани Цолова правил също импровизирани интервюта със свои връстници и записвал всичко на касетофон.

По-късно, в тийнейджърските години, Николаев мечтаел да стане лекар или архитект, но баща му, който работил в разградския вестник, успял да го убеди да кандидатства журналистика. Виктор завършил механотехникум и не бил добър по български език и литературата, затова започнал да ходи на частни уроци. След това постъпил на стаж в местното радио „Оберон”.

Виктор Николаев
Виктор Николаев бил работохолик

В края на 90-те години го приели да учи журналистика в Софийския университет и Николаев пристигнал пълен с енергия и ентусиазъм в столицата.

Първоначално решил, че ще се отдаде на лекции и учене, но преподавателите в университета бързо го отегчили и той решил да си потърси работа. Започнал стаж в Дарик радио в предаването „Портфейл”. Първият репортаж, който направил, бил посветен на визитата на принц Чарлз в България.

Още на 20-годишна възраст Виктор се прочу като радиорепортер, попадайки в центъра на медийния циклон. Тогава напереният хлапак успя да докара до истерия бившия премиер Иван Костов с въпросите си. После пък се счепка с Юлия Берберян, тогавашна депутатка, която му вдигна скандал, че я притеснява, докато яде баничка за закуска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button