здраве

Всеки трябва да знае тези бабини лекове, защото те наистина помагат!

Бабините лекове се използват и днес. Наблюдава се особен интерес към екзотичните отвари, като обаче към тях трябва да се подхожда с особено внимание.

Липсата на достатъчни информация за произхода и трайността им, както и за съдържанието им на токсични вещества, крие сериозна заплаха за здравето ни.

Други лекове, чието благотворно влияние върху организма е доказано продължават да бъдат изследвани, тъй като се предполага, че те притежават неподозирани целебни свойства.

Само времето ще покаже дали растения като чесъна или обикновената блатия ще влязат в основата на медикаменти, борещи сериозни болести.

Изпробвани хитрини

Ако ви ужили пчела, притиснете към мястото завита в кърпа монета или го изложете на слънчева светлина. Монетата ще предотврати отока, а светлината ще неутрализира отровата.

Топлината е често използвана от домашната медицина. При мускулни спазми, болки в гърба, стомашни или месечно неразположение, тя ще ви е от незаменима помощ.

бабини лекове
Бабините лекове помагат

Студът от своя страна, е чудодеен за успокояване на болката.

Той има безспорна анестезична сила, която, прибавена към свойството му да свива кръвоносните съдове, е също толкова ефикасна, колкото и всеки медикамент.

При мигрена студен компрес, наложен върху слепоочията, значително успокоява болката.

И още природни средства, които помагат

Доматите и соята намаляват риска от рак на простатата

Това го потвърдиха и учени от университета в Илинойс, САЩ. Според данните от тяхното изследване редовното похапване на домати понижава опасността от поява на рак на простатата с 39%.

Хранителният режим, богат на соеви храни, намалява този риск с 34%, информира „Здравен журнал“.

Ако пък и домати, и соя редовно присъстват в менюто на мъжа, рискът спада с около 55%. Ето защо мъжете над 55 години е добре да ядат поне 3-4 домата и 2 порции соеви продукти седмично.

Кафявият ориз понижава лошия холестерол

Според Европейския журнал за сърдечно здраве консумирането поне 6 пъти седмично на кафяв ориз помага да се поддържа холестерола в норма и забавя развитието на атеросклерозата.

Освен това кафявият ориз е хипоалергенна храна, подходяща за хора с алергии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button