здраве

Това са ранните симптоми при опасно ниски нива на магнезий в организма

Магнезият е изключително важен минерал за човешкия организъм.

Той е необходим за правилното поддържане на функциите и процесите, протичащи в организма.

Когато този минерал не достига, тогава се стига до редица сериозни проблеми с костите и сърцето.

Недостигът му води и до тежки депресии и мигрена.

Препоръчителната дневна доза е между 50 и 100 мг. дневно.

За да си го набавите чрез храната, необходимо е да хапвате повече зелени зеленчуци като броколи, боб, спанак, зеле, семена и зърнени култури.

Приемът на достатъчно количество от този минерал ще ви предпази от появата на сърдечносъдови проблеми, болестта на Алцхаймер и дори от инсулт.

магнезий
Недостигът на магнезий

Освен това ще ви помогне за облекчаване на мигрената.

Ако приемате достатъчно количество магнезий, ще се предпазите и от аритмия, учестена сърдечна дейност и безсъние.

Можете да победите депресията и да подобрите значително процеса на храносмилане.

Той е изключително важен елемент за мускулите.

Ако имате недостиг на магнезий, може да попаднете в плен на силни мускулни болки, без видима на пръв поглед причина за това.

Не на последно място – магнезият е изключително важен за цялостното укрепване на организма.

Ако не обърнете внимание на тези ранни симптоми, чрез които организмът алармира, че не му достига магнезий, проблемите може сериозно да се задълбочат.

Недостигът на магнезий е едно от най-опасните състояния. За съжаление мнозина попадат в негов плен, без дори да го осъзнават.

Високото кръвно налягане, диабет тип 2, безпокойството, умората, крампи на долните крайници и наличието на остеопороза са само малка част от симптомите, които подсказват, че може би страдате от недостиг на магнезий.

Сред най-рисковите групи са хората, страдащи от стомашно-чревни оплаквания, диабетиците, алкохолиците, хората в напреднала възраст и хората, чието ежедневие е изключително напрегнато.

Сред причините, водещи до недостиг на магнезий, са замърсяването на почвата, ГМО и химикалите, съдържащи се в храната, която ежедневно приемаме.

One Comment

  1. Освен казаното по темата ми се иска да добавя и аз нещо относно магнезия. Магнезий съдържат суровите ядки, бадеми, кашу, бразилски орех, слънчогледови семки, какао. Суровите какаови зърна съдържат мазнини, въглехидрати, фибри, желязо….. и най-висок % магнезий. Силен антидепресант.

    Има анти-стресово действие и оказва положителен ефект на мозъчната дейност. Какаовите зърна се усвояват лесно от човешкия организъм и трябва да се ядат сурови. Дават енергия по време на диети и при продължително пътуване. Няма стимулиращо въздействие върху нервната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button