езотерика

Това са 10-те неща, които носят лош късмет и нещастия

Ето кои са най-разпространените и как да се предпазим от евентуалната зла поличба, с която народът ги свързва.

Черна котка

Може би най-разпространеното. С две думи – ако черна котка ви пресече пътя, очаквайте нещо лошо. Има обаче начин да предотвратите нещастието.

В различните страни ритуалите са различни, но най-често срещани са два: като се завъртите един път около оста си или небрежно да изчакате някой друг (незабелязал котката) да мине преди вас по пътя.

Петък 13

Според нумеролозите числото 13 има особени сили. А най-зле е, ако се падне в петък. Петък 13-и на много места по света се свързва с катаклизми, нещастия и т. н. Но не е само това.

В много хотели суеверните гости отказват да отсядат в стая с номер 13 или на 13-и етаж. И за да не стоят стаите и етажите празни, хотелиерите просто… ги прескачат.

Стълба

Минаването под стълба или под две греди, които образуват ъгъл, се счита за много, много лошо. За децата е опасно, че няма да пораснат на височина, а за възрастните – защото могат да се разболеят.

лош късмет
Счупеното огледало носи лош късмет

Чадър

Прибирате се у дома в дъждовно време и отваряте чадъра в някоя стая да съхне. Грешка! Така нарушавате хармонията и привличате лоша енергия. Как да се предпазите? Вариантите са отново два: или оставяте чадъра на тераса (това пространство е вече извън дома), или го отваряте пред входната врата и го внасяте вече отворен – така не привличате злите сили.

Сол

Да разсипете сол по земята е на бедност. Но има спасение. Трябва да почистите разпиляната сол с мокър парцал, след което да го измиете под течаща вода. Или да вземете щипка сол и да я хвърлите назад през рамо, но без да се обръщате.

666

Няма начин да не сте чували за дяволското число. Случайното подреждате на 3 шестици може да ви струва както здравето, така и живота. Та внимавайте все пак, като пресичате улицата, ако преди това сте видели 666.

Чанта

В много страни оставянето на чанта на земята вещае бедност. Но има моменти, когато се налага. Ако в нея няма пари, то опасност за вас няма. Но ако има пари, за да се предпазите от евентуално обедняване, най-добре го извадете и пъхнете в джоб.

Ляв крак

Това е друга популярна поличба, която и до днес се спазва от много актьори и музиканти. Те никога не излизат на сцената с левия крак, защото няма да им върви, пише „Жyрнaл“.

И още: ставането от леглото и излизането от дома с ляв крак, проваля деня и всичко тръгва наопаки. Ще неутрализирате това, ако се завъртите един път около оста си.

Счупено огледало

Знаете, че носи нещастна любов, нали? Въпреки това положението не е съвсем безнадеждно. Трябва само да внимавате, докато събирате парчетата, да не се огледате в някое от тях.

Връщане обратно

Забравили сте нещо включено у дома? Или се колебаете дали сте затворили добре прозореца? Може би ви се е случвало да се връщате само за да проверите дали е така. Е да, обаче това връщане носи нещастие, неприятности и липса на късмет през целия ден. За да се предпазите, просто втория път излезте от дома си заднишком.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button