здраве

Тази домашна маска предпазва ръцете при минусови температури

Студът щипе и буквално „хапе“ кожата. Усещате го дори през пухкавите ръкавици, в които сте скрили ръцете си.

По-лошото е, че след като ги свалите, ръцете ви не изглеждат добре – кожата им е суха, зачервена, раздразнена и понякога дори болезнена. Подобна ситуация се е случвала почти на всеки.

А причината е, че често подценяваме суровите зимни условия и забравяме да се погрижим за ръцете си при минусовите температури навън.

Kаквo е необходимо?

Основното, което трябва да имате предвид, е, че, досущ като при лицето, и при ръцете важи правилото – козметиката, която сте ползвали през лятото и есента, трябва да бъде сменена и да използвате предназначената за много студено време.

През февруари това е още по-важно, тъй като температурите са често под нулата и в комбинация с вятъра се отразяват неблагоприятно върху кожата на ръцете.

За този период от годината козметиката трябва да бъде с по-богата и по-плътна текстура и задължително с подхранващи свойства.

ръце зима
Как да имаме красиви ръце през зимния сезон?

Имайте предвид, че кожата в тази част на тялото е склонна да се дехидратира бързо, което именно води до неприятното чувство за сухота и „драскане“.

Освен подхранващо, кремовете за ръце трябва да имат и успокояващо действие. При нужда мажете ръцете си с подходящите кремове няколко пъти дневно, особено след измиване с вода.

Допълнителна помощ

За да имате не само красиви ръце, но и да запазите кожата им максимално през зимния сезон, бихте могли да добавите и още няколко процедури, което ще е само плюс, пише „Здрaвен журнaл“.

Използвайте много нежен скраб, за да изгладите кожата, а и да я почистите от мъртвите клетки.

След него намажете обилно ръцете с крем, който има успокояваща и омекотяваща формула. Дотук вече сте постигнали копринена мекота.

Не се колебайте да използвате и продукти с лечебни формули – ако ръцете ви имат нужда от по-специфична помощ.

Или антистареещи кремове, ако сте в зряла възраст.

Веднъж седмично бихте могли да си правите домашна маска със захаросан мед – той едновременно ще ексфолира, омекоти и подхрани кожата на ръцете ви.

3 полезни съвета

През зимата мийте ръцете си не с гореща, а с топла вода, дори когато се чувствате премръзнали. Така ще предпазите кожата си от дехидратация.

Нанасяйте крема веднага след измиване на ръцете. Така ще задържите влагата в кожата.

Ако кожата ви е много раздразнена, вечерта преди лягане намажете ръцете си обилно с богат крем, сложете памучни ръкавици и така преспете. На сутринта ще бъде успокоена, мека и гладка.

Снимка:Pixabay.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button